Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Fractieondersteuning

Wijdemeren, 27 juni 2003. Het voorstel om de fracties geld toe te kennen voor professionele ondersteuning en fractieassistenten kende een merkwaardig verloop.

Er werd voorgesteld om alle fracties samen een bedrag van circa 8000 per jaat toe te kennen. Het CDA zag er wel wat in. Betske van Henten van het CDA stelde echter voor om de grote fracties iets meer en de kleine fracties iets minder toe te kennen. Felix Flameling van de éénmannsfractie D66 zag niets in het voorstel. Hij vond dat het geld wel beter gebruikt kon worden. Hij zei dan ook tegen het voorstel te zullen stemmen.
Els van Hall (VVD) deelde daarop mede dat haar fractie wel graag gebruik wilde maken van het gebodene om professioneel te kunnen opereren. Niet eens was zij het met het CDA om de kleine frcties minder toe te kennen.
Ook Nelleke Schenkkan (GL) zag het geld van de gemeente graag tegemoet.


René Voigt (DB)

René Voigt (DB) verzon een nieuwe variant. Wel de verordening aannemen, maar DB zou de € 1.500 voor haar fractie niet gebruiken. Dan kan iedere fractie zelf bepalen of ze al dan niet gebruik willen maken van het geld.
Lia Moote van de PvdA zei voor het voorstel te zullen stemmen en wilde dus ook graag het geld voor haar fractie gebruiken.

Na deze openingszetten in het debat was de toon gezet. Omdat er partijen waren die genereus van het geld af zagen, was het voor de anderen moreel en politiek gezien moeilijker om het wel te accepteren.


Betske van Henten (CDA)

Betske van Henten (CDA) haastte zich dan ook mede te delen dat het CDA in 2003 geen gebruik zou maken van de vergoeding.
Felix Flameling (D66) sloot zich bij René Voigt (DB) aan door te verklaren dat hij voor de verordening zou stemmen, maar het geld niet op te zullen nemen. Voor Nelleke Schenkkan (GL) lokte het geld nog wel, maar schoorvoetend beaamde zij dat haar fractie het misschien niet zou gebruiken. Lia Moote (PvdA) zag de bui al hangen en verklaarde dat de PvdA het geld in 2003 niet op zou nemen en over de periode daarna later te zullen besluiten. Els van Hall tenslotte hield alle opties nog even open. Zij wist nog niet of de VVD het geld wel of niet zou opnemen.

Het voorstel werd ongewijzigd aangenomen zonder de aanpassing die het CDA had voorgesteld.

Aansluitend werd gesproken over de bezuinigingsopeartie Heroverweging 2003-2006.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...