Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Hilversum Open verregend

Wijdemeren, 25 juli 2003. Vanmiddag en vanavond was regen de grote spelbreker bij het Hilversum Open toernooi. Maar ook dat levert mooie beelden op.
 
Om vijf uur begon John van Lottum aan zijn wedstrijd in de kwartfinale tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin. De laatste begon met serveren en verloor gelijk zijn opslag. Van Lottum wilde niet achterblijven, dus werd het 1-1. Nadat de Fransman voor de tweede opeenvolgende keer door Van Lottum was gebroken, lukte het de laatste om als eerste zijn opslagbeurt te benutten: 4-2. 
Vlekkeloos verliep het verder zeker niet. Van Lottum raakte geÔrriteerd omdat men op de tribune al bij de eerste regenspatjes met grote parasols begon te zeulen, notabene tijdens zijn opslagbeurt. Het werd er niet beter op, toen bleek dat de banken waarop de spelers tussendoor rustten kletsnat waren. Schielijk aangereikte handdoeken verbeterden Van Lottums humeur niet. Even later zette de scheidsrechter zelf maar een parasol voor hem op, zodat bank en speler niet nog natter werden. Zijn opponent had er blijkbaar geen last van, die deed het althans zonder parasol. Beide spelers hadden inmiddels al eens vergeefs aan de scheidsrechter gevraagd of de wedstrijd niet moest worden gestaakt vanwege de alsmaar toenemende regen. Nadat de scheidsrechter een verzoek had gericht aan bobo's op de VIP-tribune om te blijven zitten tijdens het spel -al lopend ging men desondanks door met handjes te schudden op weg naar de verder gelegen zitplaats- kon er nog 1 game worden gespeeld voordat het spel vanwege de neerstortende regen toch echt gestaakt moest worden. Voorlopige stand 5-3 voor Van Lottum.

 

Het vakmanschap kon op de baan niet geproefd worden, onder de luifel wel. 
Voorwaarde voor optimaal genot is natuurlijk wel, dat je binnen de lijnen blijft...
 

 

Ondanks de neerstromende regen en de afgelastingen van de wedstrijden met Van Lottum en Verkerk werd er toch nog veel gelachen. Rechts bijv. Wim en Mary Nagtzaam uit Noordhoek, die vandaag voor het eerst hier kwamen. Gelukkig hadden ze toch van twee wedstrijden kunnen genieten. En Martin Verkerk hadden ze op Roland Garros toch al zien spelen. Ze reizen samen en met groepen veel toernooien af. Echte tennisfans. Dat konden wij ook lezen op het petje van Mary: "Tennis fan'.

 

Reclame voor H2O (water): wijzen naar de regen die met bakken naar beneden komt. Martin Verkerk nam tijdens de regenpauze alle tijd om handtekeningen uit te delen.

 

Rond half acht vanavond moest de wedstrijdleiding, in overleg met de scheidsrechter, de handdoek in de ring gooien. De hoop op droog weer was nu echt vervlogen. Morgen mogen John van Lottum en Martin Verkerk hun uitgestelde wedstrijden van de kwartfinales spelen. 
Het kan nog zwaar worden wanneer ze winnen, want dan volgt mogelijk dezelfde dag nog de halve finale. 

 

 

Gisteren schreven wij over de professionele aanpak van dit toernooi. Uw verslaggever heeft dat vandaag aan den lijve mogen ondervinden. Tijdens de regenonderbreking stond ik met mijn camera even buiten de VIP-tent toen Jacco Elthing naar buiten kwam en mij aansprak. Al snel kwam het gesprek op de Wijdemeerse Webkrant. Toen hij merkte, dat ik geen officiŽle Hilversum Open status had als redacteur, begeleidde hij mij persoonlijk naar Tom Spoor -hoofd publiciteit van het toernooi- om mij te introduceren. 
De verdere afwikkeling door Tom Spoor was net zo professioneel. Ook hij nam mij weer mee. In dit geval om, naast een paar andere zaken, er persoonlijk zorg voor te dragen dat ik een perskaart kreeg. Geen excuses vanwege de drukte, nee, direct aanpakken en regelen. Klasse!

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Bewolkt, 21 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...