Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Stemmen

Wijdemeren, 22 januari 2003. Vandaag de grote dag. Een nek-aan-nek race is voorspeld tussen PvdA en CDA. Onze burgemeester Don Bijl doet zijn rondes langs de stembureaus. We troffen hem aan in het Kraaiennest in Oud-Kortenhoef. Een sfeerbeeld.

Het was burgemeester Bijl, voor het eerst hoofd van alle Wijdemeerse stembureaus, opgevallen hoe vriendelijk mensen overal reageerden. Ook steeds bereid tot een praatje. Prettig om te horen.

Het was meerdere mensen opgevallen, dat er nu 4 in plaats van de gebruikelijke -en minimaal vereiste- 3 mensen de stembureaus bemanden. Maar dat was simpel te verklaren: door de uitbreiding van de openingstijden van de stembureaus was het voor de leden wel een érg lange zit geworden. Met een bezetting van minimaal 3 mensen kon niemand er even tussenuit glippen (hoewel dat heus wel eens gebeurde, red.). Nu is dat probleem dus officieel opgelost.

De opkomst lag, net als in de rest van het land, ruwweg gelijk aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2002. 

 


Gemeenteraadslid (DB) Henk de Kloet (l) en burgemeester Don Bijl even ontspannen tussen de schilderijen in het Kraaiennest (De Oude School) in Kortenhoef. 


Margreet Jorna en Lex Soeters, leden van het Stembureau, paraat voor de kiezers van voornamelijk het Moleneind en de Kortenhoefsedijk.

 

 


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...