Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Land en Bosch dicht

Wijdemeren, 22 januari 2003. Na meer dan een halve eeuw sluit het conferentieoord haar deuren. De Christengemeenschap, eigenaar van het pand, ziet de activiteiten aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland niet langer als een kernactiviteit.

De oorspronkelijk functie als landelijke trefpunt bestaat al een aantal jaren niet meer, zegt bestuurslid Mart Breedveld van Stichting Land en Bosch in de Gooi van gisteren.


Conferentie-oord Land en Bosch aan de 
Leeuwenlaan in 's-Graveland.

Wat er met het landgoed -met daarop onder andere drie huizen- gaat gebeuren wordt nog bestudeerd. Verkoop, verhuur, de opties liggen open. Wat in die beslissing ook meespeelt is de landschappelijke waarde van de tuin. In ieder geval mag de kleine Gooische kerkgemeente haar diensten blijven houden in de kapel.

Voor toneelgroep De Droom, die de afgelopen tien jaar jaarlijks een openluchtvoorstelling in het bos en de tuin van het landgoed hield, is het nieuws een grote teleurstelling. "Voor ons gevoel zijn we ons huis kwijtgeraakt. De Droom en Land en Bosch waren voor ons gevoel één". De Droom wijkt nu uit naar Soest en Bussum, maar blijft hopen op een terugkeer wanneer de definitieve beslissing over het landgoed is gevallen. 

Land en Boschzigt, de naastgelegen biologisch-dynamische tuinderij moet alleen rekening houden met een aantal planologische wijzigingen van het terrein. Tuineigenaar Sijmen Brandsma moet bijvoorbeeld verhuizen naar het terrein ernaast. "Een nieuwe, frisse doorstart", zo geeft Sijmen een positieve wending aan deze toch ingrijpende verandering. 


Biologisch-dynamische tuinderij Land en Boschzigt 
aan de Leeuwenlaan in 's-Graveland.

 


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...