Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Joop Glijn, Webkrant

Bron: Wie Wat Waar


Joop Glijn is boos.

's-Graveland, 3 december 2003. In de Wie Wat Waar, die gisteren bezorgd werd, staat een groot hoofdartikel waarin Joop Glijn zich kwaad maakt over het besluit van het college om het gemeentenieuws weg te halen bij de drie lokale bladen.

De kop boven het stuk over de hele pagina liegt er niet om.

Informatiepagina gaat naar onderdeel van "de Telegraaf"
Communicatie in Wijdemeren op weg naar nieuw dieptepunt


Joop Glijn

In het stuk gaat Joop eerst even in op de historie van de Wie Wat Waar, het blad dat in oktober 1974 bedacht werd door Wout Hilhorst uit Ankeveen. (De Brug is nog veel ouder. Die begon in augustus 1967 in Nederhorst.)

Joop Glijn heeft jarenlang als vrijwilliger meegewerkt aan de Wie Wat Waar. Eerst samen met Wout Hilhorst, de laatste jaren o.a. met Herman Stuyver. Glijn voelt zich "persoonlijk door dit besluit van het college van Wijdemeren aangesproken en diep beledigd".

Met name waar het college in het persbericht stelt dat "de verspreiding verbeterd zal worden" is dat tegen het zere been van Joop Glijn. Over de bezorging van de Wie Wat Waar en de Brug zijn in de afgelopen negentien jaar nooit klachten geweest, voorzover hij weet. Over de Nieuwsster in Loosdrecht is hem dat niet bekend, maar hij vermoedt dat het ook daar prima in orde is.


Wout Hilhorst (foto: Joop Glijn)

Hij denkt dat de leesdichtheid van het gemeentenieuws sterk zal dalen van nu 90% naar veel minder, omdat de Gooi- en Eembode volgens hem direct bij het oud papier belandt.

Een tweede punt waar Joop Glijn zich kwaad over maakt is dat het gemeentenieuws van eens per week wordt teruggebracht naar eens in de twee weken en dat naar buiten brengt als een flinke bezuiniging. Voor de herindeling werd het gemeentenieuws in 's-Graveland eens per twee weken gepubliceerd in de toen ook eens per twee weken verschijnende Wie Wat Waar. Joop Glijn stelt dat het juist op verzoek van de gemeente (in december 2001) was, dat de bladen over gingen naar een wekelijkse publicatie met gevolgen voor het formaat van de krant en de grotere inspanningen om hem iedere week gevuld te krijgen. "Dat noem ik dus een schoolvoorbeeld van tendentieuze berichtgeving." : schrijft Glijn.

Over de grotere inspanningen die de gemeente in de website gaat steken is Joop Glijn weinig positief. Hij verwijt het college in een glazen kooi te zitten en geen oog te hebben voor de sterk vergrijzende samenleving waar volgens hem internet juist een barrière vormt voor communicatie.

Hij eindigt zijn stuk met: "Werkelijk communiceren betekent wel iets meer dan het brengen van bezoekjes door het college aan onze dorpskernen, het versturen van vriendelijke briefjes, of een kleurrijke folder in een rek zetten."


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...