Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Natte Voeten?
(redactioneel)

Wijdemeren, 17 oktober 2002. Op Radio 1 was vanmiddag een gesprek over drijvende dorpen en steden te horen. Er werd gesproken over de mogelijkheid om gebouwen op pontons te plaatsen en ze op die manier een plaats te geven, zonder land te gebruiken.

De discussie werd gevoerd tussen een vertegenwoordiger van de Unie van Waterschappen en een kenner van watermanagement. Het gesprek kabbelde voort en kwam ook op de mogelijkheid om bijvoorbeeld kassen op pontons te zetten om daarmee het Westland te gebruiken voor waterberging. Ook IJburg werd als ideale locatie genoemd.

Op een zeker moment viel het woordje Horstermeer. "De Horstermeer is drie meter diep. Dat is dus een prachtige plek om te dienen als waterberging voor als we weer van die zware regenbuien krijgen zoals we onlangs gehad hebben. Normaal laten we dan 1 meter water in de Horstermeer staan, maar als het geregend heeft kunnen we daar dan twee meter water in bergen. In Duitsland hebben ze onlangs ook een grote regenbui gehad en die gaf een schade van 25 miljard euro." :sprak de spreker monter. "Dat moeten we hier voorkomen. Als we de Horstermeer niet gebruiken als waterberging, dan krijgen Ankeveen en Kortenhoef natte voeten."

Huh? Natte voeten? In Ankeveen en Kortenhoef? Dat klonk zeer dreigend. Toch maar even die folder over het blank zetten van de Horstermeer op het gemeentehuis halen. Hoeveel kans lopen we om in Ankeveen en Kortenhoef natte voeten te krijgen? Hij sprak er wel erg luchtig over die deskundige. Zelf woont hij waarschijnlijk bovenop de Utrechtse Heuvelrug.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 11 graden, half bewolkt
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Radio 1
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...