Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Loosdrechtsedijk

Wijdemeren, 10 oktober 2002. De overschrijding van de begroting voor de renovatie van de Oud-Loosdrechtsedijk met ruim € 250.000 zal geen politieke gevolgen hebben. Dat bleek uit de commissievergadering die gisteren gehouden werd.

Wel waren alle fracties het erover eens dat het een bittere pil is. Nanne Roosenschoon van D66 rekende voor dat het budget met veertig procent overschreden was, hetgeen hem een "Schipholtunnelgevoel" gaf. André Spils van DB zei dat er nogal wat was misgegaan en dat de bedragen waarover nog geen oevereenstemming bereikt is niet uitbetaald moeten worden. Kees Bosdijk van de PvdA: Het is een lijk uit de kast waar we helaas mee zijn opgezadeld."

Gerrit Zweers, het hoofd openbare werken gaf een rustige en duidelijke toelichting hoe het zover heeft kunnen komen. Met name het feit dat het toenmalige college niet wilde dat de Dijk geheel werd afgesloten, maar het werk wel zo snel mogelijk afgerond moest worden, gaf aanleiding tot kostenstijgingen. In die periode lieten zowel de aannemer Mourik, Adviesbureau Grontmij, als de gemeente steken vallen die zich later vertaalden in de vorm van meerwerk. Ook werd meerwerk veroorzaakt doordat boze automobilisten het nieuwe wegdek stukreden.

Wethouder Wim Neef stelde voor om de bittere pil maar te slikken. "Procedures kosten ook heel veel geld." :zei hij.

Met tegenzin stemden alle fracties hiermee in, behalve Dorpsbelangen. Deze partij gaf nog geen oordeel, maar zei eerst overleg met de fractie te willen voeren.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Schraal, zonnig, 10 graden, oostenwind
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...