Wijdemeren, 22 november 2002.
Nieuwbouwproject “Zuidsingel” Kortenhoef
een stap dichterbij
Het college van B en W van Wijdemeren heeft het voorontwerp van het bestemmingsplan “Zuidsingel fase 7” goedgekeurd. Tevens vraagt het college de raad voor dit plangebied in Kortenhoef een voorbereidingsbesluit te nemen.
Met het goedkeuren van het voorontwerp en het nemen van het voorbereidingsbesluit wordt de basis gelegd om aan de zuidkant van Kortenhoef een woonwijk met circa 155 woningen, een peuterspeelzaal en de nieuwe locatie van de St. Antoniusschool te realiseren.
Vervolg
Het nemen van het voorbereidingsbesluit zal op 11 december behandeld worden in de commissie Ruimte & Economie en vervolgens in de raadsvergadering van 19 december.
Het voorontwerp van het bestemmingsplan zal ter kennisneming aan de commissie Ruimte & Economie gezonden worden. Waarna het vrijgegeven zal worden voor inspraak.
Beleidsplan Sociale Zaken 2003
Het college van Wijdemeren gaat de gemeenteraad voorstellen het beleidsplan 2003 voor de uitvoering van de Algemene bijstandswet (Abw), de wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (Ioaw) en de wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandige (Ioaz) vast te stellen. In het plan wordt de richting aangegeven voor het te voeren beleid voor 2003.
Rechtmatigheid, doelmatigheid en correcte afhandeling
Rechtmatigheid, doelmatigheid en het behalen van de afhandelingstermijnen zijn de globale uitgangspunten voor 2003. Met rechtmatigheid wordt bedoeld, dat alleen diegenen bijstand ontvangen die er recht op hebben, én dat diegenen ook het juiste bedrag aan bijstand ontvangen. Met doelmatigheid wordt bedoeld dat de periode waarin iemand afhankelijk is van de bijstand zo kort mogelijk is. Daarnaast is het belangrijk dat aanvragen correct en volledig binnen de daarvoor geldende wettelijke termijn afgehandeld worden. Aan deze punten zijn in het plan concrete doelen verbonden die in 2003 gerealiseerd moeten worden.
Eind november zal het beleidsplan voorgelegd worden aan de Cliëntenraad, daarna zal de het beleidsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden worden.
Plan voor bestrijden van gladheid vastgesteld
Het college van Wijdemeren heeft het plan gladheidbestrijding Wijdemeren 2002-2003 goedgekeurd en vastgesteld. In dit plan staan de strooiroutes en de werkwijze voor het bestrijden van gladheid op wegen en bruggen in Wijdemeren beschreven.
Voor het bestrijden van gladheid worden vanuit de gemeentewerven in ’s-Graveland en Loosdrecht elk twee strooiwagens ingezet. In principe wordt er tussen 05.30 uur tot 24.00 uur wegenzout gestrooid, als het weer hier aanleiding toe geeft. Strooien buiten deze tijden heeft nauwelijks zin omdat het verkeer dan minimaal is. Bij extreme situaties zal dit uiteraard wel gebeuren.
Routes van strooiwagens
Bij gladheid worden als eerste de bus- en hoofdroutes met wegenzout bestrooid en vervolgens de secundaire doorgaande wegen. Bovendien is er voor de fietspaden en bruggen een aparte strooiroute, die gelijktijdig met de andere route behandeld wordt. Woonstraten en trottoirs worden in eerste instantie niet gestrooid, behalve straten en trottoirs nabij winkelcentra en bejaardencentra. Tijdens extreme en langer aanhoudende winterperioden zal de buitendienst van gemeente Wijdemeren proberen ook de niet doorgaande en andere straten begaanbaar te maken. |
|