Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Loketten: Gillend Gek

Wijdemeren, 13 maart 2002. Nico Postma heeft zijn licht opgestoken bij de afdeling Burgerzaken van Wijdemeren. Hij schrijft er vanavond over in de Gooi- en Eemlander onder de kop "We worden gillend gek".

Een Loosdrechtse wilde haar gestolen paspoort vernieuwen. Dat bleek niet aan de Lindelaan in Loosdrecht te kunnen omdat haar gegevens nu in 's-Graveland liggen. Zij klaagt erover dat de banken hun filialen sluiten, de gemeente de dienstverlening nu ook aan het terugdraaien is en ook het postkantoortje verdwenen is.

Nico Postma trof Jolanda Spoor uit Ankeveen achter de balie. Zij begrijpt dat de mensen niet blij zijn met de verminderde openstelling van de loketten, maar legt uit dat het niet anders kan vanwege gebrek aan menskracht. De drie locaties vindt zij erg onhandig omdat daarvoor zes ambtenaren nodig zijn en het openen en sluiten van het loket veel tijd kost omdat de voorraden geteld moeten worden. Spoor zegt: "De mensen zijn erbij gebaat als alles duidelijk is en ze goed geholpen worden. Het is echt geen onwil van ons, maar er is goed over het voorstel nagedacht. We willen klantvriendelijk zijn, maar dat kan niet als het werk stagneert en we het risico lopen dat we zelf ziek thuis komen te zitten."

In een kader staat in de krant een voorstel van GroenLinks. De partij wil een rijdend loket. Een bus die door Wijdemeren rijdt en alle kernen aan doet. GL deed dit voorstel gisteren tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Zaken. Volgens GL kunnen ook uitkeringsaanvragen in de bus behandeld worden.

Het laatste voorstel van het college waarmee het volgende week naar de raad gaat luidt nu:

Lees het complete artikel in de Gooi- en Eemlander hier.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...