Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Yvonne Siemons

Wijdemeren, 16 juni 2002. Yvonne Siemons vindt het hartstikke leuk om Wijdemeren te besturen, al is het niet gemakkelijk met al die kerels. Dat schrijft Simone Stevens in een interview met de DB-Loosdrecht wethouder dat gisteren in de G&E stond.

Yvonne vertelt in het artikel enthousiast over het nieuwe dorpscentrum in Oud-Loosdrecht en over het belang van kunst en cultuur. "Als ik 's ochtends  naar het gemeentehuis in 's-Graveland rijdt in mijn cabrio met mijn dakkie open, dan voel ik me gewoon bevoorrecht. Het is haast niet te geloven, zo mooi."

Zij zegt wethouder voor Wijdemeren te zijn, met een extra Loosdrechtse kant eraan omdat half Loosdrecht op haar gestemd heeft. Twintig jaar was zij bestuurslid van de plaatselijke VVV. Ottenhome vindt ze belangrijk, maar in een andere vorm. De tweehonderdduizend bezoekers per jaar aan Ottenhome zijn belangrijk voor het dorp, maar het zijn voornamelijk partijen en geen recreanten.

In het begin moesten de collegeleden uit de drie gemeenten wel aan elkaar wennen en was het verschil zeer voelbaar. Nu is dat veranderd. "We horen erbij." Haar DB-fractie is een eenheid, al zitten er mensen uit Loosdrecht en uit 's-Graveland in. Ze vindt dat de raadsleden er best een afwijkende mening op na mogen houden, en dat doen ze ook. "Bij het CDA zie je dat ook, aldus Yvonne Siemons.

Pas als alle oude besluiten van vorige raden zijn behandeld en afgesloten, dan zal Wijdemeren echt één worden. Zij denkt dat dat zeker nog vier jaar zal duren. Hoe dan ook, ze voelt zich als een vis in het water.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Bewolkt, broeierig, 23 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...