Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Smidsbrug dicht

's-Graveland, 9 juli 2002. Overmorgen, 11 juli 2002, zal de kruising Noordereinde - Zuidereinde - Leeuwenlaan - Smidsbrug - Kerklaan in hartje 's-Graveland 's avonds afgesloten zijn.


Het geluid van het verkeer wordt
vervangen door frezen, zagen en boren.

De lang verwachte roodlicht/snelheidscamera (flitspaal) wordt geplaatst. Zo'n camera kan alleen maar werken als er detectielussen (draden) in het wegdek aangelegd worden waarmee gemeten wordt of er een auto overheen rijdt en met welke snelheid. Er moeten dus gleuven in het wegdek gefreesd worden waar de draden in gelegd worden. Dat zal 's avonds gebeuren om het verkeer niet al te zeer te hinderen.

Het verkeer wordt omgeleid over de Koninginneweg.



Gerrit van den Broek (VVD)

Eigenlijk is het de flitspaal van VVD raadslid Gerrit van den Broek. Tijdens de raad van 23 februari 2001 wilde hij tegen de drempels op de Emmaweg in Kortenhoef stemmen. Het college dreigde toen niets van de "Kijk op de Wijk" plannen uit te voeren. Gerrit haalde bakzeil en stemde in met de drempels, op voorwaarde dat er een roodlicht camera bij de Smidsbrug zou komen. Op 14 oktober vorig jaar maakte wethouder Wim Neef tijdens de vergadering van de commissie grondgebied bekend dat de flitspaal er inderdaad zou komen.

 

Uit het verslag van de raadsvergadering van 23 februari 2001 in de Wijdemeerse Webkrant:

Een speciale rol speelde Gerrit van den Broek van de VVD. Hij sprak zich in het verleden uit tegen drempels, maar toen het college dreigde dan niets te doen omdat de flitspalen en de 30 km zone op de Emmaweg één pakket en één besluit waren, keerde hij op zijn schreden terug om de flitspalen te behouden. Uiteindelijk stemde hij dan ook voor. "Het doet me pijn dat ik voor de drempels stem" :citeerde de Gooi- en Eemlander hem vandaag. Hij kreeg in ruil de toezegging dat het college zal onderzoeken of er een rood-licht camera bij de Smidsbrug geplaatst kan worden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 25 graden, drukkend, aan het eind van de dag zware onweersbuien
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Rik Jungmann Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...