Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Loosdrecht onveilig?

Loosdrecht, 18 juli 2002. Op de Loosdrechtse plassen en de Vuntusplas wordt te hard gevaren en soms met een borrel op. De G&E opent de krant vanavond op de voorpagina met een artikel van Nico Postma met de kop:

Racen zorgt voor gevaar op plassen

Op de Vuntusplas mag helemaal niet geracet worden. Toch gebeurt het regelmatig met rubber speedboten door jongeren zonder vaarbewijs. Martin van Wettum van Zeilschool De Vuntus maakt zich daar zorgen over.

Op de Eerste en de Tweede Plas is het nog erger vindt Arno Bos van Zeilcentrum Oud Loosdrecht. Op die plassen scheuren volgens hem grote speedboten (Sjonnie en Anita boten) met hoge snelheid langs de kant en langs waterskiėrs. Jacob van der Meulen van Jachthaven De Uitkijk voegt aan de klachtenreeks het pesten van kinderen in Optimistjes (kleine zeilbootjes) door hoge golven aan toe. Soms gaat Arno Bos er zelf op af met een boot met zwaailicht om in te grijpen.

De politie surveilleert met twee boten op de plassen, maar kan niet zo eenvoudig naar de Vuntusplas. In het regiokatern tekent de G&E uit de mond van Reinoud Broos van het Plassenschap op dat op de Vuntusplas slechts 12 km/u gevaren mag worden. Op de Loosdrechtse Plassen zijn er beperkingen aan de tijden waarop hard gevaren mag worden. Merkwaardig genoeg is er helemaal geen limiet aan de snelheid. Het Plassenschap verstrekt jaarlijks 600 ontheffingen om snel te varen. De VVV kan er per dag nog maximaal 25 dagontheffingen aan toe voegen.

De aanleiding tot de discussie is een ernstig ongeluk dat onlangs gebeurde op het Gooimeer waarbij een surfer over een rubber boot voer. Daarbij raakte een volwassene ernstig gewond en kon zijn zoon van twaalf hem nog net op tijd aan de wal krijgen, dankzij koelbloedig optreden.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...