Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Konijnenredder

Wijdemeren, 20 januari 2002. Aan de Kleizuwe woont Johan Beukeboom. De Kleizuwe loopt van Vreeland naar de molen aan het Hilversums Kanaal, parallel aan de Vreelandseweg. De Johan Beukeboomweg vormt de grens van Vreeland en Wijdemeren (het 's-Gravelandse deel). Aan de ene kant woont men in Vreeland, provincie Utrecht, aan de andere kant in Wijdemeren.

Dit hele weekend vertoont TVNH het weekoverzicht van het nieuws van de afgelopen week. Daarin een item over Johan Beukeboom die zich het lot heeft aangetrokken van de vele konijnen die op de weg worden doodgereden. Om de automobilisten te manen om voorzichtig te zijn heeft hij een heel rigoureuze actie gestart. Boven de weg heeft hij aan een lijn de kadavers van doodgereden konijnen gehangen, met daarbij een bord met het opschrift "Bedankt automobilisten".

Johan "heeft iets met konijnen". Kip kan hij zo opeten, maar van konijnen houdt hij. Hij vindt dat ze bij de boerderij horen en wil voorkomen dat ze platgereden worden.

TVNH kondigde het item aan met "In Vreeland....". Waarschijnlijk had men moeten zeggen "In Wijdemeren..." om er een Noord-Hollands item van te maken. Maar..., een kniesoor die daarop let.


Beelden van TV Noord-Holland


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...