Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Twijfels plan Fortis

Loosdrecht, 22 december 2002. Afgelopen woensdag werd door Fortis Vastgoedontwikkeling en de gemeente een informatiebijeenkomst belegd over de ontwikkelingen rond de Swingboei en Ottenhome. Jacob van der Meulen sprak er zijn twijfels uit.

Herman Stuijver deed verslag van de bijeenkomst in de Gooi- en Eemlander van 19 december. Er werd door Fortis aan de omwonenden een ambitieus plan gepresenteerd van bijna 40 miljoen, te investeren in de locaties van Ottenhome en de Swingboei. Een nieuw gebouw voor Ottenhome, een nieuwe haven aan de Oud Loosdrechtsedijk en woningen op een kunstmatig eiland. Op het terrein van de Swingboei komen zestien 2-onder-1 kap woningen, 14 appartementen en 5 vrijstaande woningen. Ook is er horeca gepland.

Uit de plannen bleek dat er geen zeilboten in de haven kunnen liggen en dat er ook geen plek voor een terras is. De aanwezigen vroegen zich dan ook af hoe dit plan het toerisme zou moeten stimuleren, de reden waarom de gemeente er toe besloot.

Jacob van der Meulen, de voorzitter van de watersportondernemers, merkte op dat er weinig draagvlak voor dit plan is bij de Loosdrechtse bevolking. Wethouder Wim Neef stelde dat het Fortis plan goed aansluit bij het nieuw te bouwen dorpscentrum (De Swing), de 350 parkeerplaatsen in dat plan en de Tweede Heul 1).

De aanwezigen op de bijeenkomst liepen niet over van enthousiasme. Men is bang dat "Loosdrecht" langzaam verdwijnt. Wethouder Yvonne Siemons ziet het anders. Zij denkt dat de plannen goed zijn voor de bedrijvigheid en de recreatie. Bovendien acht zij de plannen het maximaal haalbare met behoud van Ottenhome de komende tijd.

1) De Tweede Heul is een tweede verbinding tussen de Vuntusplas en de Loosdrechtse plassen. Die verbinding (De Heul) wordt nu gevormd door een lange nauwe sloot met een gemene knik erin. Het passeren van De Heul moet geschieden als een sprong in het duister, omdat je niet weet wat je tegenkomt en of en hoe je met je boot klem komt te zitten.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Regen, regen, 7 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...