... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


1 a 2 flitspalen

's-Graveland, 6 september 2001. In de "Kijk op de Wijk" plannen van 3VO en de bewoners was sprake van twee flitspalen op het Noordereinde, twee op het Zuidereinde en twee op de Kortenhoefsedijk. Wim Neef, CDA-Wethouder van verkeer, is een groot voorstander van deze palen en heeft indertijd de raad beloofd dat ze er zouden komen. Hij gaat daar echter niet over. Een flitspaal is een opsporingsmiddel en daarover beslist de Officier van Justitie. En die heeft geen behoefte aan wat hij noemt "politieke flitspalen".

Dat staat in de G&E van vandaag en het werd ook tijdens de Commissievergadering van Grondgebied vanavond door de wethouder nogmaals herhaald. Oud-wethouder Dick 't Hoen heeft dat ook altijd beweerd, maar werd toen nooit geloofd. Hij had er dan ook zichtbaar genoegen in om wethouder Neef er vanavond nog eens grondig over te bevragen. "Ik hoor het u zo graag nog eens zeggen" :zo zei hij.

Justitie komt kijken naar de plaatsen waar de gemeente de palen graag zou willen hebben en zal dan besluiten of er nul of één flitspaal komt. (Er wordt dan meteen ook in Loosdrecht en Nederhorst den Berg (Middenweg) gekeken.) Dat onderzoek zal overigens nog wel even op zich laten wachten. 

De politie is wat ruimhartiger. Die vindt dat er op de Smidsbrug een gecombineerde rood-licht/snelheidscamera moet komen. (Het voorstel dat ooit door Gerrit van den Broek, VVD-raadslid, aan zijn goedkeuring voor de Emmaweg-drempels werd gekoppeld.

Zo dreigt Kijk op de Wijk aan het eind van het hele proces vijftien drempels op de Emmaweg op te leveren en met een beetje geluk één camera bij de Smidsbrug. En dat is niet geheel wat men bij de aanvang voor ogen had.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...