Vorig bericht

Home

Volgend bericht


VVD: Ruzie

Wijdemeren, 1 september 2001. Op de voorpagina van het regiokatern staat een enorme kop. Hij luidt:

Ruzie VVD over kieslijst Wijdemeren
'Kwaliteit' van top te mager

Het was bekend dat het niet boterde in de VVD rond de samenstelling van de kandidatenlijst. In het artikel van vandaag is te lezen dat nu ook het afdelingsbestuur onder vuur ligt en dat er op dit moment een lijst is met slechts zeven namen, omdat een aantal kandidaten zich kwaad heeft teruggetrokken.

Vice-voorzitter van de afdeling, Friso van Voorthuizen zegt dat men naarstig op zoek is naar meer kandidaten. Op 11 september zal dan gestemd worden op de staart van de lijst. Ondanks grote bezwaren van een aantal VVD'ers tegen de namen op de eerste zes plaatsen kan daar volgens hem niet meer aan gemorreld worden. Het hoofdbestuur in Den Haag is akkoord gegaan met de gevolgde procedure. Daar kan dus niet op worden teruggekomen. "Sommigen zijn happy, anderen niet" zegt van Voorthuizen.

Het Loosdrechtse raadslid Ruud Buys heeft er zo de buik van vol dat hij zich heeft teruggetrokken, evenals zes van de oorspronkelijke twaalf kandidaten. Hij denkt dat het afdelingsbestuur op 11 september weggestuurd zal worden. Hij vindt dat ze de plaatselijke VVD aan het "verkrachten" zijn.

Ook Dick 't Hoen, oud-wethouder en raadslid in 's-Graveland heeft geen zin om erover te praten. Hij zegt teleurgesteld te zijn en vindt het treurig dat enkele kandidaat-raadsleden zich niet aan het programma willen houden. Van kandidaten die er in het verleden als raadslid ook niet veel van bakten heeft hij geen hoge pet op. "Ik wacht de vergadering af en verwacht daar veel tumult."


Het Wijdemeerse weer: Zeer wisselend, zware buien afgewisseld met zon, 19 graden, een beetje wind.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...