Home


Antwoorden PvdA


1. Ja. Ouderen zijn meer gehecht aan de gemeenschap. Jongeren zijn wat mobieler. Overigens de PvdA wil een onderzoek naar de woningbehoefte.

2. Het budget van de monumentencommissie moet worden afgewogen binnen het monumentenbeleid en t.o.v. andere beleidsterreinen. Goed functioneren is niet alleen afhankelijk van geld

3. Na de herindeling is er een gemeente met een reserve. De nieuwe Raad heeft de opdracht en de plicht daar zorgvuldig mee om te gaan en daar waar nodig in te zetten.

4. Jongeren dienen een eigen plek te krijgen. Het ingezette beleid dient voortgang te krijgen.

5. Nee, geld kun je maar een keer uitgeven. Als het aan de PvdA ligt gaan we met de bewoners praten en gezamenlijk naar een oplossing zoeken.

6. De halfpipe staat zelfs in de prioriteiten lijst van de PvdA. Dus snel plaatsen.

7. Op dit moment voeren we zelfs een actie onder de inwoners van Wijdemeren. De respons is goed. Wij zullen dit op basis daarvan in Den Haag aan de orde stellen.

8. Indien Ter Sype doorgaat, dan dient binnen het plan rekening te worden gehouden met speelruimte.

9. Het vliegveld zou wat ons betreft kunnen blijven.

10. Binnen de PvdA zijn de "oude' leden ook op een verkiesbare plaats terechtgekomen. Er is een unieke samenstelling van oude en nieuwe kandidaten. In tegenstelling tot andere partijen is er bij ons geen afrekening geweest. Een nieuw Wijdemeren met ook nieuwe gezichten heeft wel wat.

11. Dit verwijt gaat duidelijk in de richting van het huidige college van VVD en CDA. In ons programma bepleiten wij op dat punt een duidelijke verbetering. Sterker nog wij zijn voor meer inspraak ook als dat niet wettelijk verplicht is.

12. Inmiddels is Wijdemeren aardig ingeburgerd. Wij zien geen aanleiding om daar nog eens over te praten.

13. In Loosdrecht hebben wij nu vier winkellocaties (Fr. Halslaan, Nootweg, Rading en Lindeplein dat is helaas niet mooi geconcentreerd. Wij beschouwen dit wel als een probleem waar een oplossing voor gezocht moet worden.

14. Een samenbindende figuur die goed oplet dat alle dorpen van Wijdemeren evenwichtig aan de bak komen. Overigens is daar veel meer over te zeggen maar dat gaan we vastleggen in de profielschets.

15. Ja, wij hebben het in alle drie gemeenten van harte ondersteund. De huidige gemeenten zijn te klein voor de toekomst dus samenvoeging is noodzakelijk

16. De kandidatenlijst van de PvdA bestaat uit leden van alle kernen. Bij de samenstelling hiervan hebben wij ook vooral gekeken naar kwaliteit en het is goed over de dorpen verdeeld. Loosdrecht komt bij de PvdA goed aan e bak. Nummer 2 en nummer 4 wonen alle twee in Loosdrecht. Wat wil je nog meer?

17. De WOZ is een van de inkomstenbronnen voor de gemeente. De PvdA stelt als voorwaarde voor bestuur dat inkomsten en uitgaven met elkaar in overeenstemming moeten zijn. Overigens is de WOZ wel een belasting die gemeentelijk enigszins is te beïnvloeden. Samengevat; goed blijven kijken naar de inkomsten en de ambities.

18.De plassen maken ongeveer de helft uit van het totale gebied. Het is dus van grote betekenis. Het schap zal zich moeten blijven inzetten voor schoon water, recreatie en toerisme en natuur.

19. De natuur en het milieu zijn voorwaarde voor ons bestaan. Met name in Loosdrecht moet men dat goed kunnen begrijpen. Of nu natuurmonumenten of een andere organisatie de milieukosten van ons handelen inzichtelijk maakt is niet echt van belang. Het gaat er om dat we ons bewust worden van de werkelijke kosten van ons gedrag

20. Daar waar nodig is meer inzet noodzakelijk. Overigens is er in ons dorp, objectief gezien, weinig aan de hand.

21. Vanuit de PvdA niet.

22. De PvdA is daar tegen. Hilversum past wat landschap betreft ook veel minder bij Wijdemeren.

23. Loosdrecht gaat deel uitmaken van de provincie Noord Holland en dat is een logisch gevolg van de herindeling.

24. Ja. De PvdA wil veel beter aan communiceren met de inwoners en wij zullen ons daarvoor inzetten. De gemeente Wijdemeren moet pro actief zijn.

25. De PvdA komt niet met plannen om bestaande bebouwing te slopen. Dat kan ook niet. Het nieuwe dorpsplan brengt het water wel weer aan de dijk en dat vinden wij goed. Bij het bouwen in het algemeen willen wij we; blijven letten op de doorkijkjes.

26. Nog erger is het in Ankeveen en Horstermeer. Daar is het openbaar vervoer helemaal vervallen sinds kort. De PvdA wil daarvoor een alternatief. Dat heeft een hoge prioriteit. Bij zoeken naar een goed alternatief kan tevens gekeken worden naar de problemen in Loosdrecht.

27. De PvdA had op dat onderwerp altijd het patent en wij willen dat blijven houden. Dat is een van de wortels van de sociaal democratie. Een goede sociale infrastructuur is noodzakelijk voor het welzijn van alle inwoners van Loosdrecht.

28. De PvdA heeft in het verleden bewezen dat zij een degelijke en betrouwbare partij is. Kritisch maar vooral ook constructief. Wel vindt de PvdA dat er een beleid moet komen gericht op de betrokkenheid van de burgers. Dat wijkt af van het huidige beleid. Grote verschillen met andere partijen hebben wij niet gezien. Die lijken allemaal overbrugbaar. Ten aanzien van Dorpsbelangen is op te merken dat bij het maken van deze antwoorden het verkiezingsprogramma nog steeds niet bekend is. Het komt nu allemaal erg schreeuwerig en opportunistisch over. Zijn zij nog steeds tegen Wijdemeren?

29. De PvdA wil een groene buffer behouden tussen Utrecht, Amsterdam en Hilversum. Dit is mede aanleiding geweest voor de herindeling. Indien een golfbaa die groen buffer kan waarborgen zijn wij er voor. Want een dergelijke voorziening ontbreekt nog in Wijdemeren. Het maakt de nieuwe gemeente completer. Bij een golfbaan hoort meestal ook bebouwing. Als dat te uitbundig wordt, dan wordt het landschap weer ontsierd en dan zijn wij weer erg alert.


Home

...