Home


Antwoorden CDA

1. Het probleem is dat er weinig mogelijkheden om te bouwen zijn. Als er ergens gebouwd kan worden, moet afgewogen worden welke woningen op die plek het beste gebouwd kunnen worden. Dat kunnen woningen voor jongeren zijn, maar ook seniorenwoningen, waardoor de doorstroming bevorderd wordt. Uiteindelijk kunnen dan ook jongeren gehuisvest worden.

2. Op dit moment is de gemeente bezig met het opstellen van een gemeentelijke monumentenlijst. Logisch vervolg hierop is een subsidieregeling.

3. De opgebouwde reserves worden bij elkaar opgeteld en vormen ook in de nieuwe gemeente weer de reserves. Bij de aanwending daarvan moet óók de herkomst van de gelden worden meegewogen.

4. De 'hangjongeren'hebben momenteel geen speciale voorziening, de geschiedenis hieromtrent wordt als bekend verondersteld. Nu moet eerst duidelijk worden wie de hangjongeren zijn, wat ze willen en of daar een houdbare oplossing voor is te vinden.

5. Er zijn in Loosdrecht diverse speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdscategorieen kinderen. Een aantal hiervan zijn het afgelopen jaar aangelegd. In de Jasmijnlaan is een speelvoorziening voor heel kleine kinderen, in de Laan van Eikenrode voor de iets grotere.

6. Op dit moment is de inspraakprocedure voor een skatevoorziening aan de Tjalk doorlopen. We gaan er van uit dat er nu snel een skatevoorzieninge gerealiseerd wordt. Het krediet is al verstrekt.

7. Er vliegen steeds meer vliegtuigen over. De hoogte en het geluid kunnen leiden tot overlast. Belangrijk is dat we (burgers en gemeente) daar regelmatig aandacht voor vragen bij andere instanties.

8. Het CDA zet zich al jaren in voor woningbouw op Ter Sype. De procedures lopen nog. In ieder geval gedeeltelijke bebouwing is o.i. mogelijk, maar veel hangt af van rijksbeleid en vindingrijkheid.

9. Wat ons betreft hoeft het in ieder geval niet te verdwijnen

10. Nee, niet met heel veel, maar daarvan hoeft ook geen sprake te zijn. Op de lijst van het CDA bijvoorbeeld staan mensen die in één van de huidige gemeenten al raadslid zijn. Voor Loosdrecht is dat Betske van Henten op nr. 2. Zij zijn goed op de hoogte van plaatselijke zaken.

11. Inspraak wil niet zeggen dat de visie van de inspreker gedeeld wordt. Het betekent dus niet dat iedere inspreker zijn zin krijgt. Belangrijk is om in een eerder stadium de betrokkenen te informeren en mee te laten praten over plannen die de gemeente heeft. Voorbeelden hiervan zijn de herinrichting van het Annapad en de Herenweg.

12. Ja. Loosdrecht blijft overigens gewoon Loosdrecht heten. Op het bordje wordt alleen toegevoegd "gemeente Wijdemeren".

13. De standplaatsen en het frontoffice zorgen voor gezelligheid op het Plein. Mogelijkheden voor een verbinding met de Nootweg zijn het overwegen waard.

14. Dat zij/hij samenbindend is, boven de partijen staat, bestuurlijke ervaring heeft, affiniteit met water heeft en beschikt over een goed gevoel voor humor.

15. Loosdrecht is te klein om zelfstandig voort te bestaan. Dus dit is een goede oplossing.

16. Ja, want ik hoef het niet alleen te doen. Binnen onze fractie en onze achterban zijn alle kernen vertegenwoordigd en is veel deskundigheid aanwezig.

17. Het CDA wil het tarief voor de OZB zo laag mogelijk houden

18. Het Plassenschap kan voor het hele gebied van Wijdemeren dezelfde rol vervullen als nu binnen Loosdrecht

19. Nee, Natuurmonumenten is een belangenorganisatie. Zo nodig moeten we nauw met elkaar samenwerken.

20. Ja, door meer wijkagenten. Dit vergroot de veiligheid. Ook preventieve bestrijding van criminaliteit en vandalisme is daarbij van belang.

21. Wij zijn enthousiast over het gepresenteerde plan. Als de huidige gemeenteraad daar nog over beslist, handhaven we dat natuurlijk.

22. Dit is totaal niet aan de orde.

23. Een gemeente kan nu eenmaal niet in 2 provincies liggen. Overigens is een provincie Hollands-Midden bestaande uit Utrecht, Gooi-en Vechtstreek en een deel van Flevoland het overwegen waard.

24. Ja, natuurlijk

25. Het is juist één van de doelen van het plan dorpscentrum om een openbare mogelijkheid te creeren om aan de plas te komen en zicht op de plas te krijgen. Daarom wordt ook het water naar de dijk gehaald.

26. Pleiten voor een zo optimaal mogelijk openbaar vervoer. Daarnaast willen we het vervoer in het kader van de WVG laten verzorgen door lokale ondernemers.

27. Ja, sociale voorzieningen zijn een speerpunt van ons. Voor diegenen die het nodig hebben moeten er voldoende voorzieningen zijn. Stille armoede moet bestreden worden. Belangrijk is de voorlichting over deze voorzieningen, zodat iedereen die er recht op heeft, er ook gebruik van kan maken.Wij pleiten voor een zorgloket.

28. Vanuit een christelijk perspectief willen wij in de politiek bezig zijn. We staan midden in de samenleving. Gemeentelijke diensten dicht bij de burger. Luisteren naar de burgers, verenigingen en instellingen en bedrijven en samen oplossingen zoeken. Behoud en versterking van de dorpskernen, voldoende algemene voorzieningen zoals sportaccommodaties, winkels, scholen en bibliotheekvoorzieningen. Ondersteuning van het vrijwilligerswerk en verenigingsleven. Bestrijding van stille armoede door goede sociale voorzieningen en goede voorlichting daarover o.a. door een zorgloket.

29. Het is belangrijk dat het stuk grond tussen Loosdrecht en Hilversum groen blijft. Als de grond niet meer voor agrarische doeleinden gebruikt wordt en er behoefte bestaat aan een golfterrein is dit een mogelijkheid. Bijvoorbeeld in combinatie met wandel- en fietspaden. 


Home

...