Vorig bericht

Home

Volgend bericht


De Uitslag!!

Wijdemeren, 8 november 2001. In een zinderend Spiegelhuys, waar je over de hoofden kon lopen, werden gisteravond de uitslagen van de verkiezingen voor Wijdemeren bekendgemaakt.

De uitslagen van Nederhorst en Loosdrecht waren vrij snel binnen. die van 's-Graveland lieten op zich wachten tot circa half tien. Het gevolg was dat er veel gespeculeerd werd. Wel was toen al duidelijk dat DB Loosdrecht een aardverschuiving in het Loosdrechtse had teweeg gebracht. Ruim 40% van de stemmen ging daar naar DBL. Yvonne Siemons, de lijsttrekker, was op dat moment al de koningin van de avond en zij zou dat blijven. Ook was toen al wel duidelijk dat DB Nederhorst geen zetel zou halen.

Voor andere partijen bleef het nog even spannend. Toen de uitslagen van 's-Graveland wel binnen waren werd het plaatje snel duidelijk. Het CDA was herrezen tot grote hoogte. Dorpsbelangen 's-Graveland kreeg een flinke tik. In 1994 haalde de partij nog 1371 stemmen, nu waren dat er nog maar 743. De PvdA en de VVD stelden beiden wat teleur. GroenLinks verzilverde het Rosenmöller effect niet. Voor D66 was het even spannend, maar behield haar zetel, met name dankzij de stemmen uit 's-Graveland.

Het opkomstpercentage van 50,76% was eigenlijk nog heel behoorlijk, in aanmerking genomen dat het vreselijk weer was en dat er betrekkelijk weinig campagne was gevoerd.

Hieronder de uitslag in zetels en in stemmen.

  Zetels Stemmen
CDA 6 2599
VVD 4 1854
PvdA 2 920
D66 1 450
GL 1 643
DBN 0 292
DBL 3 1679
DBG 2 743
Totaal 19 9180

De teletextpagina van de Kabelkrant heeft het niet helemaal begrepen, of heeft een geheel eigen interpretatie van de uitslag.

Kennelijk verkeert men daar in de veronderstelling dat er al een links college met drie wethouders gevormd is door de PvdA en GroenLinks. Onwaarschijnlijk lijkt ons...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...