... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ankeveen: Postagentschap?

Ankeveen, 22 februari 2001. In de Gooi- en Eemlander staat vanavond een artikel over het ontbreken van een postagentschap in Ankeveen en de strijd die Nelleke Schenkkan (Algemeen Belang / GroenLinks) voert om er weer één te krijgen.

Met de sluiting van Gijs' Supermarkt sloot ook het postagentschap. Het dichtstbijzijnde postagentschap is te vinden in Super de Boer op de Meenthof in Kortenhoef, toch gauw vier, vijf kilometer verderop.

Schenkkan wil dat er in het Wapen van Ankeveen een postagentschap geopend wordt. Ook de uitbater van het Wapen van Ankeveen wil hier graag aan meewerken. Een alternatief is volgens Schenkkan om een busje van PTT Post te laten rijden dat op gezette tijden de diensten in Ankeveen levert.

Bugermeester Kozijn ondersteunt haar initiatief. Hij is bereid om ook de gemeente iets te laten betalen als daarmee een postagentschap gerealiseerd kan worden. Hij hoopt dat het lukt om PTT Post ertoe te verleiden om weer in Ankeveen aanwezig te zijn.

Gijs van Rijn van de voormalige supermarkt met postagentschap is weinig optimistisch. Uit zijn contacten met Postkantoren B.V. is hem gebeleken dat dit bedrijf faliekant tegen de opening van een postagentschap is. Het rayonhoofd zei hem dat de Ankeveners maar naar de Meenthof moeten gaan. "Daar pinnen waar je je melk koopt..."

Stefan van Houten van het Wapen van Ankeveen ziet het zonniger in. Zijn café is ook slijterij en bovendien komen er veel groepen die mogelijk ook af en toe een postzegeltje willen kopen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...