Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Commissie: Centrum aangepast

Loosdrecht, 18 december 2001. In de commissievergadering van de raad van Loosdrecht is gisteren het ontwerp van het nieuwe dorpscentrum behandeld schrijft de Gooi vandaag. Het ontwerp is wat aangepast om de risico's voor projectontwikkelaar Situs te verkleinen. Zo komt er minder parkeerruimte in de garage en wordt de oppervlakte voor horeca bijna gehalveerd tot 390 vierkante meter. Ook de doorvaart onder de pier komt er waarschijnlijk niet al is dat nog niet zeker.

De oproepen van buiten de raad om het plan af te stoppen klonken niet door in de commissie. Er werden alleen wat kanttekeningen geplaatst bij de grote haast die nu achter het plan gezet wordt.

Over de financiën, het heikele punt, werd niet zo heel veel duidelijk volgens Ed Brouwer, de schrijver van het artikel. De raadsleden beschikten over stukken met cijfers die niet openbaar waren, waardoor de discussie lastig te volgen was. Het college en adviesbureau Twijnstra  Gudde verzekerden de raadsleden echter met klem dat het een goede transactie is. Inzage in de calculaties van Situs gaf hen de overtuiging dat er geen overdreven winst zou worden gemaakt.

Het oude pand "Huijs met de twee Oogen" moet tegen de vlakte, wat D66 en de PvdA aan het hart gaat. Burgemeester Gieskens zal vragen aan Situs of de gevel gespaard kan worden, maar veel hoop had hij daarop niet.

De suggestie dat het plan er nu even snel doorgedrukt moest worden omdat Wijdemeren het mogelijk niet zal uitvoeren noemde burgemeester Gieskens "volstrekte flauwekul". Hij drong er bij de raadsleden op aan om morgenavond bij het eigen geweten te rade te gaan en als zij "ja" tegen het plan kunnen zeggen, dat ook te doen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...