Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Parasailer tegen zeilschip

Ankeveen, 17 augustus 2001. Gisteren stond er al een klein berichtje over in de G&E, vandaag een uitgebreid stuk. De Ankeveense parasailer en timmerman René Kloosterman heeft woensdag geluk gehad. Hij gaat regelmatig naar het eiland de Schelp in het Gooimeer.

Daar leerde hij een man kennen met een parachute. Een andere kennis was in het bezit van een speedcruiser. De aanschaf van een flinke lijn van honderd meter lang zou de mogelijkheid moeten bieden om te gaan parasailen achter de cruiser, je omhoog laten trekken door de boot hangend onder een parachute.

Na enige mislukte pogingen ging René inderdaad de lucht in. Toen ging het mis. De parachute klapte in elkaar en René stortte met een vaartje van acht meter hoogte naar beneden. Daarbij raakte hij het achterdek van een passerende zeilboot. Hij raakte bewusteloos, maar de inzittenden van de zeilboot hadden gelukkig de tegenwoordigheid van geest om hem boven water te houden. Daarna werd hij via de reddingsbrigade naar het Ziekenhuis Gooi Noord gebracht. Hij was behoorlijk gehavend, maar het had erger kunnen zijn.


Het Wijdemeerse weer: Warm zomerweer, 28 graden, zacht briesje, zwoele avonden.
20-8-2000:> Gondelvaart Loosdrecht

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...