Vorig bericht

Volgend bericht


Politiek café Loosdrecht: wie wil nou niet?

28 december 2000. Jacob van der Meulen, de voorzitter van de VVD had het voornemen om in Loosdrecht bij Ottenhome regelmatig een politiek café te organiseren. Zo zou er pittig gediscussieerd kunnen worden over bijvoorbeeld de herindeling. Maar helaas...

Mandy Pijl beschrijft in de Gooi van vandaag smakelijk de bizarre uitkomst van dit initiatief.

Wat blijkt? Van der Meulen stelt dat de andere partijen (PvdA, CDA en D66) geen animo hebben om mee te doen en vanwege de herindeling op dit moment andere prioriteiten hebben. Slechts één panellid kon eraf bij de anderen. Inhoudelijk en financiëel kon er echter niets meer af, aldus van der Meulen. De VVD wil wel, maar kan niet zonder de anderen...

Maar dan... Geconfronteerd met de uitspraken van van der Meulen zijn Wim van Oudheusden (fractievoorzitter PvdA) en Jan Sevenstern (voorzitter D66) met stomheid geslagen. Ze vinden het een prima idee en werken er graag aan mee. "Wij zaten juist op het initiatief van de VVD te wachten.":zegt Sevenstern. Wim van Oudheusden zegt: "Ik ben verbaasd dat de uitnodiging om verder te praten nog niet binnen is."

En dan komt de finale van deze vermakelijke historie. Van der Meulen geeft aarzelend toe dat de uitnodiging al een jaar geleden verstuurd is. "Er zijn nu andere prioriteiten" :zegt hij. "Bij wie?" :vraagt Mandy. Bij de VVD zelf? "Ja, de VVD staat niet te dringen. We geven voorrang aan het samengaan van de drie afdelingen."

Een tip van de redactie: Vergeet Co de Kloet van de "Drie Dorpsbelangens" niet uit te nodigen. Zoals wij hem hebben leren kennen, is hij zeker geinteresseerd, zal hij ongetwijfeld met verrassende en controversiële gespreksonderwerpen komen en zal de discussie zeker pittig worden. Ongeveer het idee dat Jacob van der Meulen voorstaat.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht