WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mevrouw M.P. de Bruin
Wijdemeren, di 26 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Mevrouw M.P. de Bruin uit Loosdrecht (62):
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw De Bruin is al 25 jaar vrijwilliger bij De Bibliotheek in Wijdemeren. In die 25 jaar heeft zij verschillende taken op zich genomen.

Vanaf 1990 is zij werkzaam achter de uitleenbalie. Zij helpt een dagdeel in de week bij het uitlenen van boeken aan leden en het opgeruimd houden van de bibliotheek. Daarnaast bezoekt mevrouw De Bruin in haar vrije tijd regelmatig enkele klanten die niet meer mobiel genoeg zijn om naar de bibliotheek te komen. Zij brengt dan een aantal nieuwe boeken voor hen mee die ze zelf heeft uitgezocht en neemt de gelezen boeken mee terug naar de bibliotheek.

Voor de desbetreffende personen is deze service, maar ook het persoonlijke contact dat ermee gemoeid is, van grote waarde. Van 1995 tot 2011 heeft mevrouw De Bruin samen met een collega-vrijwilliger zelfstandig de uitleen van de bibliotheekcollectie in ouderencentrum De Emtinckhof verzorgd voor de bewoners. Twee keer per jaar werd de collectie in de Emtinckhof gewisseld. Ook dit werd door mevrouw De Bruin en haar collega’s gedaan.

Naast deze vaste taken staat mevrouw De Bruin altijd met raad en daad klaar voor de bibliotheek. Of het nu gaat om omvangrijke projecten of gewoon het doen van de was. Al met al een betrokken vrijwilliger en zeer gewaardeerd gezicht van de Loosdrechtse bieb!

Terug naar het nieuws

foto
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
volgende
vorige
Terug > nieuws