WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer F.J. van Giessen
Kortenhoef, vr 25 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer F.J. van Giessen uit Kortenhoef (64)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

In 1977 startte de heer Van Giessen als bestuurslid bij speeltuin De Eekhoorn en na vier jaar werd hij bestuursvoorzitter tot 1984. Hij verrichtte naast zijn bestuurlijke taken veel onderhoudswerkzaamheden aan diverse speeltoestellen en hield toezicht op drukke dagen.

Van 1980 tot 1984 was hij ook bestuursvoorzitter bij peuterspeelzaal Olleke Bolleke. Het waren roerige tijden omdat er sprake was van een fusie en de heer Van Giessen behartigde de belangen van de stichting en de leidsters. De speelzaal verhuisde naar de Beatrixschool wat veel werk met zich mee bracht, maar toch vond de heer Van Giessen nog de tijd om opknap- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Sinds 1984 is hij lid van toneelvereniging DSO. Hij heeft zich achter de schermen in verschillende bestuurlijke functies belangeloos en met volle overgave ingezet. Naast bestuurslid was hij ook vijftien jaar redacteur van het clubblad. Hij organiseerde een werkgroep waaraan 23 toneelverenigingen uit de omgeving deelnamen. Hij vertegenwoordigde al deze toneelverenigingen bij de totstandkoming van een nieuw dorpshuis/verenigingsgebouw. Hij bekleedt nu geen bestuurlijke functie meer, maar is nog wel actief als lid.

In 2010 werd hij voorzitter van de historische kring ‘In de Gloriosa’. In deze rol heeft hij zich voornamelijk sterk gemaakt om de zichtbaarheid van de vereniging te vergroten. Daarvoor heeft hij samenwerking gezocht met andere historische kringen, scholen en de gemeente. ‘In de Gloriosa’ gaat onder leiding van de heer Van Giessen met haar tijd mee en dat is te zien aan projecten als de ‘belevingsroutes’ door Wijdemeren met QR-codes en de ‘Kwartaalperiodiek’ die van een simpele opmaak in zwart-wit naar een glossy in kleur is geëvolueerd. Samengevat is de heer Van Giessen door actief beleid, innovatie en persoonlijke inzet in geslaagd van ‘In de Gloriosa’ een eigentijds en aansprekend onderdeel van de dorpen Ankeveen, ’s-Graveland en Kortenhoef te maken.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

bron
Gem. Wdm
foto
Douwe van Essen
auteur
Gem. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht lintjes