persbericht
J.B. Koster Kortenhoef
De heer J.B. Koster uit Kortenhoef: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Van 1976 tot 1995 was de heer Koster penningmeester en secretaris van de Stichting Zorgcentrum Oudergaard, tegenwoordig Auxilium, Zorg en Welzijn. Hij was voor het bestuur breed inzetbaar. In 1998 werd hij teruggevraagd voor een tweede periode als bestuurslid om de grote problemen op te lossen die waren ontstaan tussen directie en het bestuur van Oudergaard.
Daarnaast was hij in de periode van 1989 tot 2001 tevens penningmeester van de stichting 'Vrienden van Oudergaard'. Hij was een van de oprichters van deze stichting die financi ë le ondersteuning biedt bij activiteiten en aanschaffingen bestemd voor bewoners van het zorgcentrum, die niet uit de exploitatie gehaald kunnen worden.
Historische Kring
Van 1997 tot 2007 was de heer Koster als penningmeester betrokken bij de Wijdemeerse Historische Kring 'In de Gloriosa'. Hij heeft er voor gezorgd dat door zijn financieel beheer er computers konden worden aangeschaft en dat daardoor alle fotobestanden digitaal konden worden vastgelegd.
DSO
Van 1996 tot 2000 voerde de heer Koster het financieel beheer over de toneelvereniging DSO. Hij heeft er voor gezorgd dat de toneelvereniging financieel gezond werd. Hierdoor konden ook uitvoeringen plaats vinden in Baarn en Amsterdam, naast twee uitvoeringen per jaar in Kortenhoef. Ook wist hij de financi ë n voor een uitvooering in theater 't Spant in Bussum mogelijk te maken. Daarnaast zorgde hij voor de aanleg van een centrale verwarming in het clubgebouw van de vereniging.
Antoniuskerk
Van 1972 tot 1981 was de heer Koster 2 de penningmeester en van 1981 tot 1985 penningmeester van het kerkbestuur van de 'Antonius van Paduakerk' te Kortenhoef.
Naast die functie besteedde hij veel tijd aan de restauratie van de kerk en de verkoop van het oude parochiehuis St. Lambertushuis en de bouw van het nieuwe parochiehuis 't Achterom. Sinds 1981 is de heer Koster medebeheerder van deze gemeenschapsruimte. Samen met zijn vrouw Emmie zorgt hij voor het goede verloop van de dagelijkse gang van zaken.
Van 1984 tot 1995 was hij werkvoorziter van de 'Vrienden van Antonius'. Onder zijn leiding organiseerde deze vereniging: 12 kerkveilingen, concerten bij kaarslicht in de Antoniuskerk, diverse braderie ë n, verkoop van kaarsen en wijn en de jaarlijkse Antoniusfeestdag in juni. Dit alles voor de renovatie van de pastorie en aanpassingen in de kerk.
Enkele andere activiteiten van de heer Koster in het verleden: een door hem opgezet boekje "Momenten rond een monument', over het ontstaan en de perikelen van de kerk, en het kerkblad Kern, tegenwoordig KAN-nieuws geheten.
De heer Koster is een sociaal bindend figuur met doorzettingsvermogen en een grote dosis humor. Hij is altijd bereid te helpen.
Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. |