Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Potje Sport van start

Wijdemeren, 25 september 2003. De kinderen van Wijdemeren kunnen van oktober tot en met december gratis uitvinden welke sport zij willen beoefenen dank zij het project Potje Sport van de gemeente in samenwerking met een aantal sportverenigingen. Meer hierover in onderstaand persbericht van de gemeente.


Persbericht

Gratis kennismaken met 11 sportclubs van Wijdemeren
Potje Sport voor kinderen basisonderwijs

Kinderen van groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs kunnen vanaf oktober tot en met december – na schooltijd - gratis kennismaken met verschillende sporten bij verenigingen in Wijdemeren. Elf verenigingen organiseren dan proeflessen en trainingen waaraan de kinderen kunnen deelnemen. De gemeente stimuleert het sporten omdat het voor kinderen niet alleen leuk is om samen te spelen en sporten, maar ook gezond.

Informatie over het sportstimuleringsproject Potje Sport is deze week uitgereikt aan de 900 kinderen op de scholen. Zij hebben allemaal het boekje ‘Potje Sport’ van de gemeente ontvangen met daarin de spelregels, informatie van de deelnemende clubs en een overzicht met de data en tijdstippen waarop de activiteiten plaatsvinden. Let op! Kinderen die mee willen doen moeten het bijgevoegde inschrijfformulier vóór 6 oktober a.s. inleveren op school.

De sportverenigingen

Het sportstimuleringsproject Potje Sport is georganiseerd door de gemeente in samenwerking met basisscholen en sportclubs van Wijdemeren. Alle basisscholen nemen eraan deel. De deelnemende sportclubs zijn: Gymnastiekvereniging Nederhorst den Berg; Scouting Zuiderkruispunt in Loosdrecht/Hilversum; Damclub Loosdrecht; Volleybalclub ODIS in Kortenhoef; Volleybalclub LoVoc in Loosdrecht; Handbelvereniging A.S.V. in Ankeveen; Badmintonclub De Blijkklappers in Nederhorst den Berg; Judoclub Nederhorst; Voetbalclub SV Loosdrecht; Volleybalvereniging Nederhorst en Voetbalclub SV ’s-Graveland.

Potje voetbal, gym of dammen?

Voor ouders en kinderen is het best lastig om te bepalen welke sport leuk is. Lekker voetballen? Gymmen? Of misschien wel dammen? De meeste kinderen weten pas of het iets voor ze is als ze het hebben geprobeerd. Daarom is Potje Sport een prachtige gelegenheid om met verschillende sporten kennis te kunnen maken. Ook kinderen die al op een sport zitten kunnen in november aan de activiteiten deelnemen.

De gemeente stimuleert het sporten omdat het voor kinderen niet alleen leuk is om samen te spelen en sporten, maar ook gezond. Kinderen die veel bewegen zullen dat waarschijnlijk later, als ze ouder worden, blijven doen. En dat is van belang voor een goede conditie en een gezonde lichamelijke ontwikkeling. Door sporten leren kinderen ook tegen hun verlies te kunnen én ze leren zich sportief te gedragen.

Meer informatie?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer F. Lieste, sportcoördinator van de gemeente, telefoon (035) 655 95 94. Informatie is ook te verkrijgen bij de contactpersonen van de sportverenigingen die staan vermeld in het boekje ‘Potje Sport.’


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...