Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gemeente Wijdemeren


Raad morgen

Wijdemeren, 24 september 2003. Morgenavond om acht uur is het weer zover. De maandelijkse raadsvergadering in de raadszaal/kantine/trouwzaal van het nieuwe gemeentehuis.

Wat staat er op de agenda?

Begonnen wordt met het afscheid van Gerrit van den Broek (VVD) (in de stukken staat dat Jan van den Broek van het CDA vertrekt, maar dat is niet zo). Aansluitend wordt Tjitske van Emden uit Nederhorst den Berg ingehuldigd als zijn opvolgster, waaruit afgeleid mag worden dat Carla Folkers haar beurt voorbij liet gaan.


Tjitske van Emden-Wiersma (VVD)
Nederhorst den Berg

De burger kan weer inspreken en de raadsleden mogen een halfuurtje vragen stellen.

Daarna wordt de restauratie van Rijksmonumenten behandeld, gevolgd door een voorbereidingsbesluit over de Hinderdam 7 in Nederhorst.

Vijf hamerstukken passeren de revue, te weten de bouwverordening, een voorbereidingsbesluit over 's-Gravelandsevaartweg 4, de aanpassing van een begraafplaats, de rechtspositie van de griffier en de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

Aansluitend wordt het reglement van orde van de raadscommissie behandeld en wordt de verordening op het burgerinitiatief behandeld. Het burgerinitiatief is de mogelijkheid voor een groep burgers om een onderwerp op de agenda van de raad te zetten, waarmee deze het onderwerp wel moet behandelen of men wil of niet.

Het lijkt geen erg opwindende agenda, maar soms bedriegt de schijn en komen er spontaan onderwerpen aan de orde die toch leiden tot politieke strijd en heftige debatten. Zulke onderwerpen kunnen de brief van de OCW zijn over wethouder Siemons, of bijvoorbeeld het persbericht van de gemeente over de Krakeelakker.

De vergadering is voor iedereen vanaf de publieke tribune te volgen vanaf 20.00 uur aan de Rading 1 in Hilversum.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...