Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto: -

Bron: PvdA Wijdemeren


Reactie PvdA

Wijdemeren, 17 september 2003. Volgens onderstaand persbericht krijgen de minima in Wijdemeren een extraatje door de inspanningen van de PvdA-fractie. Maar hoeveel gaat het nu écht worden?

PERSBERICHT


EXTRA GELDEN VOOR 
LANGDURIGE MINIMA OOK IN WIJDEMEREN

Op aandringen van de PvdA-fractie Wijdemeren heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 16/9/2003 besloten extra geld voor langdurige minima beschikbaar te stellen. Het gaat om een bedrag van 200 euro voor alleenstaanden, 330 euro voor gezinnen en 330 euro voor alleenstaande ouders.

De PvdA-fractie is blij dat het college dit heeft willen doen, maar vraagt zich af waarom dit zolang heeft moeten duren.

In de commissie Maatschappelijke Zaken is door de PvdA reeds in mei 2003 aandacht gevraagd voor deze uitkering. Ook de tweede keer in augustus 2003 leek het college niet van zins hieraan tegemoet te komen, hoewel het rijk hier nota bene geld voor beschikbaar had gesteld.

Pas toen op 28 augustus 2003 in de raad door de PvdA een schriftelijke vraag werd gesteld, ging het college om.

De PvdA fractie wil het college complimenteren met deze ruimhartige invulling, waarbij veel meer geld beschikbaar wordt gesteld, dan van het rijk is ontvangen. Onze inschatting is dat de langdurige minima, mede gelet op het huidige kabinetsbeleid, dit steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.


Namens de fractie van de PvdA Wijdemeren

Frank van Rijk, fractielid. 
16 september 2003.

 

RUIMHARTIG?
Complimenten van de PvdA voor het college voor de ruimhartige invulling van de regeling. Maar bij lezing van het persbericht van de gemeente Wijdemeren moet dan wel een koude douche volgen. De PvdA noemt als bedrag voor alleenstaanden € 200, de gemeente € 140. Gezinnen en alleenstaande ouders krijgen volgens de PvdA € 330, maar de gemeente stelt slechts € 240 voor. (Red.).

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
volop zon, 23 graden