Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Rob de Sain

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Floralia

Kortenhoef, 5 september 2003. Henny Neef won in De Dobber de wisselbeker van Floralia met een witte margriet van één meter doorsnede.

Floralia is een opkweekvereniging van planten. Aan het begin van het seizoen krijgen de deelnemers aan de wedstrijd een klein plantje dat zij moeten op kweken. Aan het eind van het seizoen wordt gekeken wie daarin het best geslaagd is. Hoe de deelnemers dat doen is natuurlijk het geheim van de smid. Veel praten met je margriet of rustgevende klassieke muziek draaien, het mag allemaal. Alleen het resultaat telt.

Persbericht

Jaarlijkse wedstrijd FLORALIAvereniging te Kortenhoef, 4 september 2003

Vandaag vond in de Dobber in Kortenhoef de jaarlijks keuring plaats van de wedstrijdplanten van de Floraliavereniging ’s-Graveland e.o. Al 96 jaar is deze planten-opkweekwedstrijd een fenomeen in Kortenhoef – en inmiddels wijde – omgeving.

In mei werden aan de deelnemers een drietal plantjes (hoogte ongeveer 10 cm) uitgereikt met het doel deze zo mooi en groot mogelijk te laten opgroeien. Een zeer deskundige jury (waaronder medewerkers van het vakblad Groei en Bloei) vond de planten van Dianne Luijer bij de jeugd en mevrouw Sprenger in de categorie eerdere prijswinnaars de mooiste. Toch ging de wisselbeker naar een “nieuwe” deelnemer. De rode geranium, blauwe Forenia , maar vooral de witte Margriet met een doorsnede van bijna één meter, bleken goed voor de wisselbeker.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 22 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...