Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webktant
Logo: SV Loosdrecht

Bron: Gooi- en Eemlander


SV Loosdrecht is boos

Loosdrecht, 26 oktober 2003. Wijdemeren en voetbal is geen gelukkige combinatie. De SV Loosdrecht is boos op de gemeente omdat er geen zekerheid is over de uitvoering van oude afspraken die werden gemaakt met de gemeente Loosdrecht.

De SV Loosdrecht is boos over de traagheid waarmee de gemeente is gekomen tot de goedkeuring van een bouwaanvraag voor uitbreiding van de kleedkamers. Ook zegt de SV dat er afspraken waren gemaakt met Loosdrecht dat de gemeente de kosten van het maaien van de velden voor haar rekening zou nemen. Tenslotte wil de SV er graag een voetbalveld bij hebben, maar zegt de gemeente daar geen geld voor te hebben.

Het lijkt een patstelling. De SV heeft inmiddels al voor € 15.000 kosten voor het maaien uitgegeven en de rekening, conform de eerdere afspraken, neergelegd bij de gemeente. Wethouder Bert Nagel (CDA) zegt weliswaar begrip te hebben voor de SV, maar geen geld te hebben om de kosten te vergoeden. Hij zegt de kwestie uit te zoeken, maar geen afspraken uit het verleden te kunnen vinden in de van Loosdrecht overgenomen boedel.


Wethouder Bert Nagel (CDA)

Over de uitbreiding van de kleedkamers, die de SV zelf zal betalen, is enkele jaren geleden een verzoek om een bouwvergunning bij Loosdrecht neergelegd. Pas nu is de bouwvergunning goedgekeurd. De vertraging is te wijten aan de herindeling.

Inzake de uitbreiding met een veld heeft de SV de steun van de KNVB. Wethouder Nagel zegt geen geld te hebben voor de aanleg van een voetbalveld, iets dat veel geld kost. Ook in dit geval belooft hij zijn best te doen, omdat voetbal hem aan het hart gaat, maar concreet kan hij niets toe zeggen. De SV Loosdrecht wacht intussen vol ongeduld, omdat het veld er snel moet komen.

Eerder had de SV 's-Graveland al een paar forse aanvaringen met de gemeente. Ook daar ging het om toezeggingen die de oude gemeente 's-Graveland aan de voetbalclub had gedaan over de nieuwbouw van kleedruimten. In het vervolg op dit conflict werd de vereniging door Dorpsbelangen Loosdrecht verweten dat men te weinig eigen initiatief vertoonde en te gemakzuchtig op de gemeente leunde.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...