Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Gemeente Wijdemeren

Bron: Gemeente Wijdemeren


Kon. Onderscheiding Dr. Meijer

Wijdemeren, 17 oktober 2003. Vanmiddag om half vijf gaf loco-burgemeester Wim Neef in Maastricht aan de heer dr. G. Meijer de versierselen horend bij een benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. (Dr. Meijer is de vader van de Wijdemeerse CDA fractievoorzitter Betske van Henten.)


Wim Neef (rechts) feliciteert dr. Meijer met zijn onderscheiding.

Persbericht

Koninklijke onderscheiding voor dr. G. Meijer uit Loosdrecht

Dr. Meijer heeft op vrijdag 17 oktober in de Universiteit van Maastricht, een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de heer W.P. Neef, loco-burgemeester van Wijdemeren. Hij nam vrijdagmiddag (op zijn verjaardag) afscheid nadat hij daar sinds 1989 als universitair hoofddocent verbonden was aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Dr. Meijer is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Dr. Meijer heeft zich vanaf 1967 toegelegd op de economische wetenschap. Nadat hij eerst aan de Universiteit van Amsterdam verbonden was, zette hij zijn wetenschappelijke carričre voort aan de Universiteit van Maastricht. Hij geldt als een plezierige en coöperatief collega, die bekend staat als een pleitbezorger van het denken in termen van economische orde in het Nederlands taalgebied. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk op vele terreinen. Een greep:

Politiek
Van 1977 tot 1986 was dr. Meijer voorzitter van de economische sectie van de raad van advies (het wetenschappelijk bureau) van de Reformatorische Politieke Federatie. Voor deze partij richtte hij in 1978 de Kiesvereniging het Gooi op waarvan hij tot 1984 voorzitter bleef. Gedurende deze periode was hij ook voorzitter van de Provinciale Kies Raad Noord Holland.

Kerk
Dr. Meijer is ruim 14 jaar actief geweest voor de Nederlands gereformeerde kerk van Loosdrecht en Maastricht. Vanaf 1979 als ouderling in Loosdrecht en vanaf 1991 als ouderling in Maastricht. In 1995 werd hij catecheet van de Nederlandse gereformeerde kerk in Maastricht.

Sinds 1987 organiseert dr. Meijer de jaarlijkse conferentie van het Liberty Fund. Het Liberty Fund is een onderwijzende stichting die is opgericht als aanmoediging van het ideaal van een samenleving met vrijheid en verantwoordelijkheden voor ieder.

ISINI
Dertien Jaar geleden richtte dr. Meijer de Nederlandse afdeling van de International Society for the Initiation of New Ideas (ISINI) op. Een nationaal podium tot bestudering van en oplossing van economische en sociale vraagstukken. In 1997 was hij organisator van het jaarlijkse congres in Maastricht. Twee jaar later ontving hij de ISINI Distinguished Fellowship Award. Sinds 2001 is dr. Meijer 1ste vice-president van ISINI international.

Kwalificatie
Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en iemand die geruime tijd werkzaamheden heeft verricht op een wijze die hem onderscheidt van anderen en die getuigt van karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling”.

Aanvankelijk zou dr. Meijer vandaag tegelijkertijd met zijn echtgenote gedecoreerd worden. Mevrouw Meijer heeft de uitreiking van haar Koninklijke onderscheiding niet mee mogen maken. Zij overleed op 30 augustus j.l. Burgemeester Bijl heeft haar versierselen inmiddels in handen van de familie gesteld.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, koude oostenwind, 10 graden
Het eerste ijs lag op de daken van de schuren.

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...