Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Nog een Wapen

Wijdemeren, 23 november 2003. Harm Verhoeve stuurde ons een email over het nieuwe gemeentewapen. Hij had in september 2001 ook al een poging gedaan om iets te maken en wees daar terecht op. Dit naar aanleiding van het bericht over het gemeentewapen dat Gerda van der Stroom tevergeefs trachtte aan te bieden aan de gemeente.

Op 22 september 2001 stond in de Webkrant een artikel over het nieuwe gemeentewapen.

Wij schreven toen:

Een gemeente moet nu eenmaal een wapen hebben, dat staat op het briefpapier, de ambtsketen van de burgemeester, de relatiegeschenken, de website, de stempels, de vlag, enzovoort. Voor Wijdemeren bestaat dat wapen nog niet. De nieuwe gemeenteraad zal er één moeten kiezen. Hoe die keuze tot stand komt is nog niet besloten. Wellicht dat er een wedstrijd uitgeschreven zal worden onder de burgers, net zoals dat gebeurde met de naam. Jan Goudberg, burgemeester van Nederhorst den Berg zal het onderwerp binnenkort aan de orde stellen tijdens het herindelingsoverleg.

Hij is zelf gecharmeerd van een ontwerp dat Luijt Postma gemaakt heeft. Daarop staan water, land en drie rietpluimen die de drie huidige gemeenten symboliseren. Luijt heeft een paar ontwerpen bedacht, die daarna getekend zijn door Peter Lokkart uit Nederhorst. Hij heeft zich ook al gebogen over de ambtsketen en de gemeentevlag.

Aan het eind van dat artikel vroegen wij aan creatieve Wijdemeerders om aan de gang te gaan, een wapen te ontwerpen en het ons toe te sturen. Dat deed Harm Verhoeve als enige, die ons toen al (sep. 2001) onderstaand ontwerp toe stuurde. Bovendien toonde hij zijn knutselwerk met knippen en plakken.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, 12 graden, af en toe wat regen

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...