Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron:  Wijdemeerse Webkrant


Expositie enorm succes

Wijdemeren, 16 november 2003. Vanaf de opening op vrijdagavond -waarbij de mensen zelfs buiten stonden- tot en met de laatste minuut vandaag was het druk tot zeer druk in de Oude School in Kortenhoef. Een fantastische opsteker voor Ingrid Jansen en haar cursisten.

De opening met, hoe toepasselijk, schilderijen als cadeaus. Links Joop Glijn, rechts Ingrid Jansen. En zo prettig druk was het bijna 
steeds. Rechts op de voorgrond de 
gitarist Rénald Ruiter.

Wie anders dan de welbespraakte duizendpoot Joop Glijn kon nu beter de opening verzorgen van deze expositie? Juist, niemand! Maar niet alleen vanwege zijn welbespraaktheid en het mooie artikel wat hij in de WieWatWaar over Ingrid en haar cursisten had geschreven. Nee, Joop is één van die cursisten. En net als in zijn artikel loofde hij de wijze waarop Ingrid les gaf en geeft. Ingrid leert haar cursisten te geloven in zichzelf en brengt zelfs diegenen die, bij wijze van spreken, nog niet eens een huis konden schetsen tot bijzonder fraaie prestaties.

Oud-Kortenhoef. Tussen de replica's van vroegere vervenershuisjes door naar de expositie in de Oude School/'t Kraaiennest. Lokaal met de schilderijen 
van Ingrid Jansen. 
Op de achtergrond, 
letterlijk en figuurlijk, haar partner Jans de Haan.
Niet te koop, dit schilderij v. Joop Glijn. Het huisje van v.d.Velde a.d. Korten- hoefsedijk heeft plaats- gemaakt voor nieuwbouw.

En dat kon iedereen de afgelopen dagen zelf beoordelen. Wat dan ook opviel is de diversiteit in stijlen. Niet gedwongen in een richting kon zo iedere cursist zijn of haar eigen stijl ontwikkelen. 

De kwaliteit van het werk van de cursisten lag op een hoog peil.

In foto-albums met schilderijen uit vroegere periodes kon je zien dat ook Ingrid in de loop der tijden van stijl is veranderd. Haar huidige schilderijen zijn zeer expressief, met als kenmerk warme en sprekende kleurcombinaties.

De nieuwe kleurrijke stijl van Ingrid Jansen.

Een rijke oogst was het voor Ingrid en Stichting BLOK. Bijna 500 bezoekers, 7 verkochte schilderijen (van Ingrid en van cursisten) en een aanzienlijke wachtlijst van cursisten. Een beter bewijs van je succes kun je je moeilijk voorstellen. Maar voor Ingrid -terecht- geen reden om water bij de wijn te doen door meer cursisten toe te laten en daardoor concessies te moeten doen aan de kwaliteit. 

Links en rechts werk van cursisten met verschillende stijlen. In het midden een collage, gemaakt door de maandagmiddag-cursisten en aangeboden aan Ingrid. 

Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...