Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Krouwel: Draaikonterij Wijdemeren

Wijdemeren, 1 november 2003. De heer W. Krouwel uit Hilversum is kwaad op de gemeente Wijdemeren. Hij had ooit een caravan aan de Kromme Rade, nabij het natuurgebied 'T Hol. Die verving hij door een vakantiewoning. Over de woning wordt al jaren strijd geleverd tussen de gemeente en Krouwel.

De heer Krouwel verwijt Wijdemeren draaikonterij. In 2001 kreeg de gemeente 's-Graveland van de Raad van State gelijk. Deze uitspraak moest leiden tot sloop van de woning.


Wethouder Wim Neef (CDA)
Toezegging gedaan?

Tot verbazing van Krouwel wilde wethouder Wim Neef echter toch daarna weer met hem over de kwestie in gesprek gaan. Het gevolg was dat Neef hem begin 2002 (nadat Wijdemeren net van start was gegaan) zelfs toezegde dat de woning waarschijnlijk snel gelegaliseerd zou worden. Wie schetst zijn verbazing toen in 2003 toch weer een dwangbevel op de deurmat plofte.

Afgelopen vrijdag diende een spoedprocedure voor de Raad van State over deze zaak. Daar ontkende de woordvoerster van de gemeente dat wethouder Neef ooit toezeggingen aan Krouwel had gedaan. De advocaat van Krouwel vroeg daarop verdaging van de zaak om wethouder Neef te kunnen horen over de eventuele toezeggingen die hij gedaan zou hebben. De staatsraad die de zaak behandelt zegde toe hierover na te zullen denken. Het is dus nog onduidelijk of er een uitspraak zal komen, of dat Neef een verklaring zal moeten afleggen over zijn "toezeggingen".

Wat vooraf ging:

Mei 1999: 's-Graveland schrijft Krouwel aan dat hij de weekendwoning moet verwijderen.

20 juni 2000: De Raad van State stelt dat 's-Graveland en Krouwel nog maar eens met elkaar moeten praten, nadat de rechtbank eerder sloop bevolen had.

Januari 2001: De gemeente wint de zaak tegen Krouwel voor de RVS. De woning moet gesloopt worden.

19 februari 2001: De raad van 's-Graveland verklaart het bezwaar van Krouwel ontvankelijk, maar ongegrond.


Toegevoegd 10-11-2003, 19.30:

Wethouder Wim Neef gaf een toelichting op deze zaak. Het blijkt dat het college van 's-Graveland een poging wilde doen om de heer Krouwel tegemoet te komen. In de hoedanigheid van wethouder van 's-Graveland nam hij daarom indertijd namens het college van 's-Graveland contact met de heer Krouwel op om te overleggen. In november 2001 waren er verkiezingen. Op 1 januari 2002 ging Wijdemeren van start en trad een geheel nieuw college aan. Het college van Wijdemeren besloot, anders dan haar voorganger, om geen enkele tegemoetkoming aan de heer Krouwel te doen en zich te houden aan de uitspraak van de RvS, hetgeen slopen van de woning inhoudt. Wat de heer Krouwel draaikonterij noemt is dus het verschil van inzicht tussen het college van 's-Graveland en dat van Wijdemeren.

De genoemde data in het stuk kloppen dus niet.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...