Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Gemeentenieuws

Wijdemeren, 28 maart 2003.  Afgelopen woensdag verscheen de gemeentepagina in de door de gemeente gecontracteerde lokale bladen. Dit stond er in.


Voorbereidingen verhuizing gemeente in volle gang

De gemeente Wijdemeren zal in juni één centraal gemeentehuis hebben aan de Rading 1 bij Nieuw-Loosdrecht. Sinds het besluit van de gemeenteraad dat deze locatie de tijdelijke centrale huisvesting wordt van Wijdemeren, zijn de voorbereidingen voor de verhuizing in volle gang. De gemeente koerst momenteel af op een verhuizing in het Hemelvaartweekend. 

Als alles volgens plan verloopt kunnen de ambtelijk medewerkers die werken in ’s-Graveland, Loosdrecht en Nederhorst den Berg op maandag 2 juni de verhuisdozen aan de Rading 1 uitpakken. Alles zal in het werk worden gesteld om de inwoners van Wijdemeren daarna zo snel mogelijk weer van dienst te kunnen zijn. De openingstijden van de gemeente zullen in deze verhuisperiode echter wel tijdelijk aangepast moeten worden. 

Na de verhuizing naar Rading 1 zullen er in ‘s-Graveland en Nederhorst den Berg nog loketten voor burgerzaken open blijven. Zodra duidelijk is op welke tijden burgerzaken haar diensten zal aanbieden zult u hierover uiteraard worden geïnformeerd. 

Voordelen
Het bestuur en de medewerkers van de gemeente Wijdemeren zien erg uit naar de verhuizing. Eén centrale huisvesting zal iedereen vele voordelen bieden. Zo zal de telefonische bereikbaarheid van de gemeente enorm toenemen, is voor de burgers duidelijker waar ze moeten zijn en wordt er door bestuur en ambtenaren veel efficiënter gewerkt. De tijd van heen en weer rijden voor een afspraak, brieven die per auto vervoerd moeten worden voor een handtekening van de burgemeester, burgers die we niet telefonisch kunnen doorverbinden naar de juiste ambtenaar, is dan voorbij. En daar pakken we de dozen graag nog een keer voor in! 

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Vrijwilligerswerk biedt vele mogelijkheden bijvoorbeeld: u leert andere mensen kennen, u kunt uw kennis en ervaring inzetten of u kunt juist werkervaring opdoen. Wilt u weten of dit iets voor u is, kom dan op bezoek bij de Vrijwilligerscentrale Hilversum. In de vacaturebank vindt u ruim 300 verschillende vacatures voor een korte periode of voor langere tijd. Om een indruk te geven van de mogelijkheden volgt hieronder een korte beschrijving van een aantal actuele vacatures:

Medewerk(st)er sieraden
Een winkel van Derde Wereldproducten zoekt twee vrijwilligers voor minimaal 1 dagdeel per week. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het inkopen, prijzen en etaleren van de sieraden. Er is een goede inwerkperiode en deze job is uitermate geschikt als duobaan. Bent u prijsbewust en gek op sieraden dan bent u van harte welkom.

Natuurbegeleider (m/v)
Een natuurvereniging, die als doel heeft kinderen liefde en respect voor de natuur bij te brengen, zoekt met spoed vrijwilligers. De kinderen gaan in kleine groepjes samen met de vrijwilliger op ontdekkingstocht in de natuur. De werkwijze is speels en fantasievol. De vrijwilliger krijgt een opleiding van drie dagen en goede begeleiding. Voor wie graag met kinderen werkt en van de natuur houdt is dit fantastisch werk. 

Openingstijden
De Vrijwilligerscentrale is geopend op: maandag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur én dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bovendien staat de Vrijwilligerscentrale elke eerste dinsdagavond van de maand tussen 18.30 en 20.00 uur met alle vacatures in de bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg 55 in Hilversum. 

Meer info?
Vrijwilligerscentrale Hilversum 
Orchideestraat 8 
Telefoonnummer: (035) 621 60 31
e-mail: vacatures@vc-hilversum.nl  
website: www.vrijwilligerscentrale.nl/hilversum  

Speelveld bij JOP Ankeveen niet betreden

De gemeente Wijdemeren heeft bij de speelplaats en het voetbalveldje aan het Stichtse End in Ankeveen de grond verbeterd en nieuw gras in gezaaid. Wij vragen de kinderen, jongeren en volwassenen dit terrein tot eind april niet te betreden, zodat er straks in het voorjaar op een mooie grasmat gespeeld kan worden. 

Sluiting opvangcentrum Sanuk in Loosdrecht

In Nederland komen steeds minder mensen om asiel aan te vragen, waardoor er steeds minder opvangcentra nodig zijn. Door deze ontwikkeling is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers genoodzaakt verschillende opvangcentra te sluiten. Eén daarvan is de AVO-locatie Sanuk aan de Oud Loosdrechtsedijk in Loosdrecht. Deze sluit op 3 april a.s. De bewoners zullen op 3 april a.s. verhuizen naar AZC Crailo aan de Amersfoortseweg 111, 1251 AV in Laren.

Commissievergaderingen

Maatschappelijke Zaken
Tijdstip: 1 april 2003, 20.00 uur
Plaats: raadzaal ‘s-Graveland
Agenda: onder voorbehoud

  1. Herziening gemeenschappelijke regeling Gooi en Vechtstreek
  2. Harmonisatie sportsubsidies
  3. Harmonisatie voorstel beleidsregels kunst en cultuur. 

Ruimte en Economie
Tijdstip: 2 april 2003, 20.00 uur
Plaats: raadzaal ‘s-Graveland
Agenda: onder voorbehoud

  1. Labeling complexen
  2. Woonmilieus in verandering, een reportage van de provincie Noord-Holland
  3. Bouwplan Eilandseweg 1 in Nederhorst den Berg
  4. Telecommunicatieverordening Gemeente Wijdemeren
  5. Besluit beheer sociale-huursector
  6. Verslag financieel toezicht woningcorporaties 2001 en mededeling Heffing 2003
  7. Chaletpark de Vechtoever
  8. Aansluiting welstandscommissie Noord-Holland
  9. voorbereidingsbesluit voor het gebied “De Wijde Blijk” en omgeving

Bestuur en Middelen
Tijdstip: 3 april 2003, 20.00 uur
Plaats: raadzaal ’s-Graveland
Agenda: onder voorbehoud

  1. Gemeentelijke woonlasten in de regio
  2. Keuze accountant
  3. Bewerken archieven rechtsvoorgangers

Welkom!
Staat er een onderwerp op een agenda dat u interessant vindt, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij de commissievergadering. De vergaderstukken zijn gratis af te halen bij de huidige gemeentehuizen van Wijdemeren. Wilt u voor aanvang van de vergadering het woord voeren, meldt u dit dan voor aanvang van de vergadering bij de griffier, dhr. B. de Brey. Ook als u vragen heeft over de commissievergaderingen kunt u bij hem terecht. Telefoon: (035) 655 95 43. 


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...