Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: CDA-NH

Bron: Div.


1 Wijdemeerse in PS

Wijdemeren, 13 maart 2003. Op 18 februari gaven wij een overzicht van de Wijdemeerders die in de strijd waren voor een plek in Provinciale Staten.


Rinske Kruisinga
(Foto: CDA-NH)

Het is er uiteindelijk één geworden. De Bergse Rinske Kruisinga, die voor het CDA op de tweede plaats op de lijst stond, is gekozen tot statenlid. Zij kon haar zetel vanwege haar zeer hoge klassering niet mislopen. Zij was in de vorige staten fractievoorzitter voor het CDA.

Voor Wim van Oudheusden (Loosdrecht), kandidaat voor de PvdA hield de winst van deze partij net iets te vroeg op. Hij stond op plaats 24 van de lijst. Er werden 23 kandidaten gekozen. Daarbij moet worden opgemerkt dat de nummer 23, Wiebe de Haan uit Muiden, aangenaam verrast was dat hij gekozen was. Hij had dat niet verwacht.

Bij D66 bleef met het zetelaantal in de staten stabiel. Het waren er vijf en het werden er weer vijf. Met zijn zevende plaats op de kandidatenlijst viste ook Rik Jungmann (Kortenhoef) achter het net.

De overige Wijdemeerders stonden op onverkiesbare plaatsen. Zij traden op als lijstduwers.

Overigens geldt zeker voor Wim van Oudheusden dat de kans dat hij toch in de staten komt zeer reëel is. Ook provinciale staten gaan duaal. Dat betekent dat de gedeputeerden geen lid meer zullen zijn van de staten, zoals de wethouders geen lid meer zijn van de raad. Indien de PvdA gedeputeerden uit de fractie gaat leveren, hetgeen vrijwel zeker is gezien de uitslag, dan zullen deze de staten verlaten en stroomt de onderkant door. Wim van Oudheusden is dan de eerste om toe te treden.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...