Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant / Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Trouwlocaties

Wijdemeren, 4 maart 2003. Tijdens de commissievergadering MZ vanavond kwam aan de orde welke trouwlocaties in Wijdemeren gebruikt gaan worden.


Bertine Oosthoek
(dir. Sypesteyn)

De discussie begon met inspraak van de directeur van Sypesteyn, Bertine Oosthoek. Zij maakt zich ernstig zorgen over het feit dat Eikenrode (ook in Loosdrecht) zich bij de gemeente heeft aangemeld als locatie voor trouwerijen. Zij steunt de criteria die de gemeente heeft vastgesteld, te weten vaste trouwlocaties en één locatie per dorpskern.

Zij hield een pleidooi om  in Loosdrecht Kasteel Sypesteyn dé trouwlocatie te maken. Trouwerijen zijn voor het noodlijdende Sypesteyn en tal van toeleveranciers een broodnodige bron van inkomsten. De situatie van Sypesteyn is nog verslechterd door de provinciale herindeling. De provincie Utrecht gaf subsidie voor het groen, de exploitatietekorten en diverse onderdelen van de collectie. Na de overgang naar Noord-Holland is die subsidiestroom opgedroogd. Er zijn weliswaar toezeggingen gedaan door Noord-Holland om tot een overgangsregeling te komen, maar daar is nog geen invulling aan gegeven.


Kasteel Sypesteyn

Ten aanzien van de nieuwbouw die Sypesteyn gepland heeft is Bertine Oosthoek overigens tevreden over de lopende contacten met zowel de provincie Utrecht als met Noord-Holland.

Zij vind het goed dat er nu een beleid geformuleerd wordt over de locaties waar getrouwd wordt, al had ze wel wat klachten over de communicatie tussen gemeente en Sypesteyn.

Wethouder Ties Hagen antwoordde dat Eikenrode zich inderdaad heeft aangemeld, maar dat eerst het voorliggende voorstel over het beleid inzake trouwlocaties aan de orde was. Na goedkeuring van dit voorstel door de raad zal het college een keuze maken tussen Sypesteyn en Eikenrode. Hij zei tevens dat het mogelijk is dat er in Nederhorst den Berg geen trouwlocatie zal komen omdat die tot nu toe niet gevonden is. In 's-Graveland is het huidige gemeentehuis de kandidaat voor trouwlocatie.


Kasteel Sypesteyn

Overigens kan ook in Rading 1 (het Knorr gebouw) getrouwd worden. Daar zal de kantine, annex raadszaal, annex trouwzaal gebruikt worden. Op een vraag van Nadja Jungmann (D66) hoe het zit met huwelijken die daar gesloten worden antwoordde wethouder Hagen dat de huwelijksakten die daar gesloten worden inderdaad als plaats van handeling Hilversum zullen vermelden. In feite krijgt Hilversum er een trouwlocatie bij waar Wijdemeren huwelijken voltrekt. (Het blijft een curieuze zaak. red.)


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...