Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Plassennet

Bron: VPC


Palingroken: 10 jaar 

Kortenhoef, 2 juni 2003. Op zaterdag 6 september wordt in Kortenhoef het Nederlands Kampioenschap Palingroken gehouden.

Persbericht

...

10 jaar Nederlands Kampioenschap Palingroken

Op zaterdag 6 september 2003 vindt voor de tiende maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef plaats. Deze wedstrijd is het grootste en meest professionele palingrookkampioenschap van Nederland. In 2002 streden ruim 80 palingrokers om de titel. Tijdens dit jubileum worden er meer dan 100 palingrokers verwacht.

De belangstelling voor het kampioenschap is groot: in 2002 hebben meer dan 10.000 personen het NK palingroken bezocht. Kortenhoef is een meer dan duizend jaar oud veendorp (in 1156 nof Curtevenne) met een rijke visgeschiedenis. Oudere Kortenhoevers, die zeker op 6 september acte de présence zullen geven, kunnen prachtige verhalen vertellen over het vangen en roken van paling in grootvaders tijd. De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk. De wedstrijd begint om 12.00 uur en de prijsuitreiking vindt rond 17.00 uur plaats in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk. De jury bestaat uit Tilly Sintnicolaas (directeur Nederlands Visbureau), Wim Kozijn (Burgemeester van Brummen), meesterkok Erik de Boer van restaurant ‘De Nederlanden’ in Vreeland en een aantal palingdeskundigen. Natuurlijk is er tijdens de wedstrijd volop gerookte paling te koop. Naast het NK wordt er vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk georganiseerd. s’ Avonds om 21.00 uur is er de traditionele vaart met verlichte gondels langs het Dode Eind op de Kortenhoefsedijk.

Het NK Palingroken wordt door de Vechtplassen Palingrook Commissie georganiseerd.

Kijk voor inschrijvingen of meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Palingroken op www.kortenhoef.nl/palingroken.

Het organiseren van het kampioenschap is alleen mogelijk met tientallen vrijwilligers en de volgende sponsors: DTZ Zadelhoff te Amsterdam, Auto Classico te Nederhorst den Berg, Schipper Bouwbedrijf b.v. te Hilversum, Nederlands Visbureau te Rijswijk (z-h) en Dommelsch Bier te Amersfoort

Sub-sponsors: scheepswerf Schreur, punterbouw te Giethoorn, Kamphuis & Berghuizen, accountants te Hilversum, Earforce b.v, Giele Grroep te Almere-haven, Multi Smoke te Zwanenburg, Jachthaven Maarten Fokke te Kortenhoef en Verhoef’s Special Car Service te Uithoorn


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...