Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: TV 2

Bron:TV 2 


Burnie op Tour

Kortenhoef, 15 juli 2003. Vanavond werd in het Tourjournaal een portret gegeven van de Kortenhoever Burnie Bos en zijn zonen langs de route van de Tour de France.

Burnie Bos vertelde dat zijn zonen veel van voetbal houden, maar het Tourspektakel toch ook erg leuk gevonden hadden om eens te zien. Of de reclamecaravaan door de jongens nog leuker was gevonden dan de aanblik van de renners wist hij niet zeker.


Kennen jullie Geurt Pos?

Geurt Pos, ja natuurlijk kennen wij die!
(Links Burnie Bos)

In het nagesprek met Mart Smeets vroeg deze aan Burnie Bos of hij wel eens van Geurt Pos had gehoord. Burnie en zijn tafelgenoot bevestigden direct voluit dat zij wisten wie Geurt Pos was. Mart Smeets vertelde de kijkers dat Geurt Pos lang geleden een beroemde wielrenner uit Kortenhoef was geweest, die zich na zijn wielercarriere jarenlang had ingespannen voor de toendertijd beroemde Ronde van Kortenhoef.

Mart Smeets vroeg aan Burnie Bos of er nog iets aan wielrennerij in Kortehoef gedaan werd. Deze antwoordde daarop naar waarheid dat het de laatste jaren erg stil is geworden rond wielrennen in Kortenhoef.

Aardig dat de naam Geurt Pos direct bij allen aan tafel een belletje deed rinkelen. Geurt Pos was jarenlang de grote man in het organisatiecomité van de Ronde van Kortenhoef, waar alle grote namen kwamen rijden. Hij kende het wereldje goed en had daarom de contacten om de grootste renners naar Kortenhoef te krijgen. red.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...