>
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto's:Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Conflict om Vuntusstrand

Wijdemeren, 10 juli 2003. Het hek om het Vuntusstrand doet de gemoederen in Oud-Loosdrecht nog steeds hoog oplopen.

Simone Stevens beschrijft in De Gooi- Eemlander van vandaag hoe de irritatie tussen de gemeente en de omwonenden van het strandje steeds verder oploopt. Irritaties over het hek op zich, over de hoogte - "de jongeren klimmen er toch gewoon overheen - maar vooral over de beperkte openstelling. Zo zou volgens buurtbewoonster Ellie Bamber het hek vrijdag en zaterdag zelfs helemaal niet open zijn geweest. En dat bestrijdt de gemeente weer, want uit de dienstrapporten van de bewakingsdienst blijkt dat het strand die dagen wél open is geweest.

 

Burgemeester Bijl reageert inmiddels ook wat kribbig op de beweringen dat de gemeente het hangjongerenprobleem niet goed aankan en daarom dit soort maatregelen neemt: "Het is niet goed of het deugt niet. Eerst was de klacht dat we niets aan de overlast deden en nou doen we er iets aan en dan is het weer niet goed. Ik ben er een beetje klaar mee. Ik heb de buurt uitgenodigd om een buurtvereniging op te richten en ze dan de sleutel in eigen beheer te geven. Ik wacht nog steeds op hun antwoord".

Zowel uit de symbolen als uit de tekst (in 3 talen) blijkt wel dat er weinig is toegestaan op het Vuntusstrand.

Ook is er veel gesteggel over de noodmaatregel waardoor het hek mogelijk werd. In ieder geval is het zo goed als zeker dat, zodra de bouwvergunning officieel is gepubliceerd, de buurt massaal bezwaar zal gaan maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
  

Het 'metershoge' hek, volgens de één te hoog en de ander te laag. Maar de meeste omwonenden willen het liever helemaal zónder hek.

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
stralend zomerweer, 25 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...