's-Graveland 2-0

's-Graveland, 19 januari 2003. 's-Graveland won met twee tegen nul van Holland.

's-Graveland-Holland 2-0 (2-0).

...

6. Marco Nieuwenhuis 1-0, 19. Marco Nieuwenhuis 2-0. Scheidsrechter: Drenth. Toeschouwers: 150.

Het eerste duel van dit kalenderjaar heeft 's-Graveland de volle winst gebracht. Dat was op basis van de eerste helft zonder meer verdiend. De verkregen 2-0 voorsprong was een logisch gevolg van het betere spel van de thuisclub.

Eerste helft

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Een perfect doorgespeelde dieptebal belandde bij Marco Nieuwenhuis, die met een handige voetbeweging de keeper van Holland volkomen verraste. De Utrechtse sluitpost zag dan ook de bal in zijn linkerbovenhoek verdwijnen. 's-Graveland bleef van zich doen spreken en voordat de tweede goal viel waren er al diverse mogelijkheden geweest om de voorsprong uit te breiden. Maar dat gebeurde dus wel. Het was wederom spits Marco Nieuwenhuis, die uit een pass van Pascal Jongsma er binnen twintig minuten 2-0 van maakte. In de resterende tijd voor rust bleef 's-Graveland het beste van het spel behouden, maar tot scoren kwam het niet. En als in de laatste minuut een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, van Holland niet bekwaam door keeper Oscar van Veen onschadelijk was gemaakt dan hadden de bezoekers zelfs dichterbij kunnen komen!

Na rust

In de speelhelft na rust een geheel ander beeld. Holland nam direct het initiatief en 's-Graveland bleek niet meer in staat haar eerdere niveau te halen. Holland kan het zichzelf kwalijk nemen, dat men uit haar veelvuldig overwicht geen resultaat behaalde. Hoe vreemd het ook klinkt, de sporadische keren dat 's-Graveland voor de Holland-keeper kwam waren nog het meest gevaarlijk. Vooral het moment dat Marc Schouten door Jongsma vrij voor de doelverdediger werd gezet was daar het meest sprekende voorbeeld van. Dat Schouten net niet tot succes kon komen was beslist de verdienste van de Utrechtse goalie de Graaf . Het bleef derhalve bij de reeds verkregen ruststand. Maar de pas aangestelde trainer Frans Vermeulen zal zich afvragen hoe er zo verschillend gespeeld kon worden.