Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Halte gekaapt!

Wijdemeren, 17 januari 2003. Het Hollands End in Ankeveen blijft verstoken van de buurtbus. Actievoerders protesteren door verplaatsing bushalte.

Een groep Ankeveense actievoerders heeft op ludieke wijze uiting gegeven aan haar ongenoegen over het ontbreken van het Hollands End op de route van de Wijdemeerse buurtbus. Nico Postma doet daar in de Gooi- en Eemlander van gisteren verslag van. De laatste halte in Ankeveen staat namelijk bij de rooms-katholieke kerk. 'Stond' moeten we schrijven, want de actievoerders hebben de halte officieus verplaatst naar de ophaalbrug bij het polderhuis in Ankeveen. 

De actie is een protest omdat langs de route tussen deze halteplaatsen een stuk Hollands End ligt van 1000 à 1300 meter waaraan veel ouderen wonen die nu helemaal naar het parkeerterrein moeten lopen.

De bewoners aan het Hollands End hebben waardering voor wat men noemt "een typisch Ankeveense actie", al denkt men ook dat het niet veel zal uithalen, omdat de route van de buurtbus voor minimaal een jaar is vastgelegd. 

Francis de Kwant, voorzitter van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren, vindt het ook jammer dat de bus niet over het Hollands End rijdt. Maar volgens haar passen de benodigde 6 extra minuten niet meer in het strakke schema van een uur waarbinnen het hele rondje met in totaal 45(!) haltes afgelegd moet worden.  

Gemeenteraadslid en initiatiefneemster van het buurtbusproject Nelleke Schenkkan draagt hoogstpersoonlijk zorg voor het terugplaatsen van het tijdelijke bord. 


Parkeerterrein met buurtbushalte bij rooms-katholieke kerk in Ankeveen.

Nelleke Schenkkan toont commissie grondgebied de route van de buurtbus.

Reacties

Het Wijdemeerse weer: Half bewolkt, matige wind, droog, 3 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...