Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijdemeren.nl

Wijdemeren, 15 januari 2003. Gisteren werd de domeinnaam www.wijdemeren.nl met een klein beetje feestgedruis overgedragen door Plassennet aan de gemeente Wijdemeren. Een lang gekoesterde wens van de gemeente ging hiermee in vervulling.


Klopt alles nu?
Links: Wieneke Wolthuis(communicatie gemeente),
rechts: Rik Jungmann (Plassennet)

In de aanloop naar de herindeling, medio 2000, werd de naam Wijdemeren gekozen als naam voor het herindelingsproject. Op dat moment was het nog onzeker of de herindeling door zou gaan en of de nieuwe gemeente ook Wijdemeren zou gaan heten. Zowel de gemeente 's-Graveland als Plassennet registreerden op dat moment het domein. Omdat Plassennet eerder was, werd het domein geregistreerd op naam van Plassennet. Een uitbreiding die voor Plassennet voor de hand lag, omdat eerder Kortenhoef.nl, sGraveland.nl en Ankeveen.nl ook al door het bedrijf waren geregistreerd en in gebruik genomen.


Burgemeester Don Bijl tekent voor de overdracht.

Enkele maanden geleden nodigde wethouder Ties Hagen Plassennet uit om te praten over de mogelijkheid om wijdemeren.nl over te dragen, opdat de gemeente dit domein in gebruik zou kunnen nemen. De gemeente stelde er grote prijs op om de domeinnaam in gebruik te kunnen nemen, om met die domeinnaam in lijn te zijn met de landelijke namen van domeinnamen van gemeenten.


Wethouder Ties Hagen spreekt zijn tevredenheid
uit, nadat de contracten getekend zijn.

De gesprekken verliepen in een prima sfeer met begrip voor de wederzijdse belangen. Uiteindelijk hebben ze ertoe geleid dat gisteren de handtekeningen werden gezet onder de overdrachtscontracten. Van de zijde van de gemeente tekende burgemeester Don Bijl. Voor Plassennet tekenden Rik Jungmann en Bert de Kloet. De gemeente betaalt een bedrag van € 15.000 incl. BTW aan Plassennet voor de koop van de rechten op de domeinnaam.


Het glas wordt geheven. Over de schouder kijkt schilder Barend van Voorden toe.
V.l.n.r.: Wethouder Yvonne Siemons, Bert de Kloet, burgemeester Don Bijl, Rik Jungmann,
de wethouders Wim Neef en Ties Hagen, gemeentesecretaris Ria van Rhijn en wethouder Co de Kloet.

Indertijd heeft Plassennet ook de naam wijdemeren.com geregistreerd en laten verwijzen naar hetzelfde domein als wijdemeren.nl. De overdracht van de naam wijdemeren.nl aan de gemeente betekent dan ook dat de informatie op wijdemeren.nl bereikbaar blijft onder www.wijdemeren.com.


Even napraten...

De gemeente wil op wijdemeren.nl zo snel mogelijk een eerste basale gemeentelijke website realiseren, nadat de overdracht technisch is gerealiseerd bij de Stichting Domeinnaam Registratie Nederland (SIDN). Vermoedelijk zal dit enige weken in beslag nemen.

De gemeente zond onderstaand persbericht de wereld in na de ondertekening van de contracten.

www.wijdemeren.nl nu van gemeente Wijdemeren
Gemeente koopt domeinnaam van Plassennet

Op dinsdag 14 januari 2003 ging een grote wens van de gemeente Wijdemeren in vervulling. Die dag tekenden vertegenwoordigers van V.O.F. Plassennet en burgemeester mr. D. Bijl van Wijdemeren de overeenkomst voor de overdracht van de domeinnaam wijdemeren.nl. Zodra de overdracht door de provider is uitgevoerd plaatst de gemeente op www.wijdemeren.nl een tijdelijke website met algemene informatie over de gemeente. Op 1 mei 2003 presenteert de gemeente op wijdemeren.nl een uitgebreidere website met actuele informatie. 

Nadat in 2000 bekend was wat de naam van de nieuwe heringedeelde gemeente zou worden is door één van de voormalige gemeenten deze domeinnaam aangevraagd. 
Dit bleek foutief te zijn gebeurd waardoor de aanvraag niet in behandeling is genomen. 
Ook V.O.F. Plassennet heeft in die periode een aanvraag ingediend en met succes. Sindsdien is de domeinnaam wijdemeren.nl geregistreerd op naam van Plassennet. 
De gemeente heeft wel de naam www.gemeentewijdemeren.nl in haar bezit gekregen. 

Gewilde domeinnaam

Het gemeentebestuur van Wijdemeren heeft vervolgens geprobeerd de gewilde domeinnaam alsnog in handen te krijgen. Onderhandelingen tussen gemeente en Plassennet in het najaar van 2002 hebben uiteindelijk geleid tot een akkoord. Voor een bedrag van € 15.000 euro draagt Plassennet de domeinnaam aan de gemeente over. Onderdeel van de overeenkomst is dat de gemeente op haar website gedurende één jaar
een verwijzing maakt naar de Wijdemeerse webkrant van Plassennet. Deze is voortaan te lezen op www.wijdemeren.com. 

’s-Graveland,
14 januari 2002


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, droog, 6 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...