Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Meentweg dicht?

's-Graveland, 26 februari 2003. Het Goois Natuurreservaat (GNR) wil de Oude Meentweg afsluiten voor autoverkeer.

Dat meldt de Gooi vanavond. De Oude Meentweg loopt van de bocht in de 's-Gravelandseweg/Leeuwenlaan naar het Spanderswoud. Hij ligt op de grens van Hilversum en 's-Graveland. Gisteren schreven wij over de weg in het kader van de paddentrek. Als het GNR zijn zin krijgt hoeven de paddenschermen niet meer geplaatst te worden.

Het GNR schreef een brief aan de gemeenten Hilversum en Wijdemeren waarin aangedrongen wordt op de afsluiting van de weg. De rentmeester van GNR, Henk Korten, stelt dat de weg nu gebruikt wordt door bezoekers van het bos en door sluipverkeer dat van Ankeveen en 's-Graveland naar Hilversum rijdt via het Ankeveense Pad. Het GNR wil van de auto's in het bos af.

Als het aan het GNR ligt, komt er bij de 's-Gravelandseweg een parkeerterrein voor bezoekers van het bos. De weg zou na de afsluiting bij het boskunnen worden getrokken. De beide gemeenten hebben nog niet gereageerd.

Het gaat hier niet om een nieuw initiatief. Er werd in 's-Graveland al jaren gesproken over de eventuele afsluiting van het Ankeveense Pad en de Oude Meentweg voor autoverkeer.

De website van GNR krijgt van ons het predikaat "mooi, maar zeer opdringerig en onvriendelijk". Na het laden van een flash filmpje (even geduld a.u.b.) neemt de site bezit van uw hele scherm en kunt u nog maar twee dingen met uw pc doen. Klikken om af te sluiten of klikken om iets te bekijken. Zowel de taakbalk als de knoppen van uw browser zijn door de pages van uw scherm geveegd. Weg zijn de icoontjes van uw firewall, uw netwerkverbinding en al die andere nuttige zaken om de baas te blijven over uw pc. Wij blijven liever de baas over onze eigen pc. Maar ja, smaken verschillen. red.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Het blijft voorjaar! Stralend, 11 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...