...

  ...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: VPC


Palingroken

Kortenhoef, 14 augustus 2003. Over een kleine maand wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef gehouden. In een persbericht laat de Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) weten wat er te beleven valt.

Persbericht

...

 

Op zaterdag 6 september 2003 vindt voor de tiende maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef plaats. Dit kampioenschap is in Nederland als enige officieel erkend door de Keuringsdienst van Waren. Het is het grootste en meest professionele palingrookkampioenschap van Nederland. Dit jaar worden er ongeveer 100 palingrokers verwacht. Graag nodigen wij u uit bij dit evenement aanwezig te zijn.

Kortenhoef kent een lange traditie van palingvissen en palingroken. De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk van het schilderachtige dorp. Het officiële startschot wordt om 12.00 uur door Jan Blom gegeven. De prijsuitreiking vindt om 17.00 uur plaats door Heinze Bakker,oud sport presentator. De jury bestaat onder meer uit Tilly Sintnicolaas (directeur Nederlands Visbureau), oud-burgemeester Wim Kozijn, meesterkok Erik de Boer van restaurant De Nederlanden te Vreeland, Heinze Bakker, bekend oud-sportpresentator en een aantal palingdeskundigen. De muziekale omlijsting zal worden verzorgd door de beroemde elfkoppige groep “kleintje Pils” en het zeemanskoor uit Harderwijk.

Naast het NK wordt er vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk georganiseerd. s’ Avonds om 21.00 uur is er de traditionele vaart met verlichte gondels langs het Dode Eind op de Kortenhoefsedijk.

Met vriendelijke groeten,
Vechtplassen Palingrook Commissie

Yvonne van den Brand
voorzitter


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Koeler, 21 graden, zonnig

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...