Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gemeente Wijdemeren


Help de planten

Wijdemeren, 5 juli 2003. De gemeente vraagt in een persbericht aan de inwoners om zich te ontfermen over het gemeentelijke groen. Met deze hitte en droogte kunnen de gemeentelijke bomen en planten wel een particulier emmertje water gebruiken.

Ook als het geen nieuw aangeplant groen is, dan nog zal het u dankbaar zijn voor het water. Als er alleen aarde is, wat ook hier en daar in de gemeentelijke plantsoenen voorkomt, dan heeft water geven niet zoveel zin. Maar dat ziet u zelf wel. Red.


Persbericht

Wijdemeren vraagt hulp aan inwoners bij het geven van water

De medewerkers van Openbare Werken van gemeente Wijdemeren hebben in deze ontzettend droge tijden de handen vol aan het geven van water aan jonge bomen en struiken. De hulp van inwoners wordt hierbij zeer op prijs gesteld.

Begin dit jaar zijn veel plantsoenen in Wijdemeren opgeknapt en ingeplant met jonge bomen en struiken. Door de grote hoeveelheid nieuwe aanplant is het voor de medewerkers van Openbare Werken onmogelijk álle jonge bomen en struiken van voldoende water te voorzien. Het gevolg van de huidige extreme droogte is dat veel van de jonge aanplant verdroogt en doodgaat. Om het leed zoveel mogelijk te verzachten verzoekt de gemeente haar inwoners de jonge bomen en struiken in de plantsoenen regelmatig een emmer water te geven.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...