Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Ronald Hoeben

Bron: Stichting Kunst aan de Dijk


Nootebooms Hotel

Kortenhoef, 28 april 2003. Op 15 mei organiseert de Stichting Kunst aan de Dijk weer een literaire avond. Middelpunt van de avond is auteur Cees Nooteboom die in gesprek zal gaan met Hans Maarten van den Brink....

De avond wordt gehouden in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef. De aanvang is 20.15 uur. De toegang bedraagt € 12,00, € 9,00 voor donateurs en € 5,00 voor scholieren. Meer informatie vindt u op de website van Kunst aan de Dijk.


Cees Nooteboom

Dichter, romanschrijver, prozaïst en essayist Cees Nooteboom zal dit jaar de 70 jarige leeftijd bereiken. Een goed moment om aandacht te besteden aan één van Nederlands belangrijkste en meest vertaalde auteurs. Na een inleiding door Hans Maarten van den Brink zal Cees Nooteboom vertellen over zijn werk en wordt hij geïnterviewd worden door Van den Brink.

Nooteboom - de grootmeester van het literaire reisverhaal - filosofeert over tijd, ruimte, de betrekkelijkheid aller dingen en het verlies van ouderwetse deugden. Rituelen (1980) en de novelle Het volgende verhaal (1990) zorgden voor een internationale doorbraak. Nooteboom ontving de Internationale Prijs voor Reisliteratuur (2000) vanwege zijn Europees engagement in De omweg naar Santiago en De ontvoering van Europa (1993). De omweg naar Santiago - 24 literaire reisverhalen - is o.m. een liefdesverklaring aan Spanje. Nooteboom noemt het zelf een ”liefde voor het leven” waarbij ”aan de verbazing nooit een eind komt”.

Nootebooms Hotel is de titel van Nootebooms laatste boek. Het is een kloeke verzamelbundel van her en der gepubliceerde artikelen en essays, waarbij ‘meditatie’
de verbindende schakel vormt. ”Nog altijd bouw ik aan mijn hotel, dat niet-bestaande gebouw dat alleen in mijn hoofd bestaat, het hotel van de eerste en de derde wereld, van de armoede en de rijkdom, van de wisselende klimaten.”


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...