Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Varia 1

Wijdemeren, 16 september 2002. De nieuwtjes van de afgelopen twee weken in vogelvlucht.

Op 3 september meldt de Gooi dat de verplaatsing van het postkantoor in Nederhorst geen gevolgen zal hebben voor de deinstverlening. Sterker nog Mees Molenaar van AH denkt dat de dienstverlening verbeterd zal worden met negentig postbussen die bereikbaar zijn tijdens de openingsuren van de winkel. Aleen geld storten zal niet meer mogelijk zijn.

Een foto van een trotse Wilma de Bruin en Frank Schouten van restaurant De Colonie aan de Loodijk siert de voorpagina van het regiokatern op 4 september. Zij wonnen de Gooise terrassentest van de G&E/Dagblad van Almere. De warme apfelstrudel gaf het laatste zetje om bovenaan de lijst te eindigen met 37,2 punten, gevolgd door Groot Kievietsdal (36,4) en La Promenade (36,0) beide in Baarn.

Op 5 september doet wethouder Wim Neef uit de doeken waar er in Wijdemeren gebouwd gaat worden, wanneer en hoeveel. Hij denkt dat er in heel Wijdemeren de komende paar jaar 600 woningen voornamelijk voor eigen inwoners gebouwd zullen worden. Het plan Zuidsingel in Kortenhoef is goed voor 200 woningen. In Loosdrecht zal het restant van het plan Ter Sype goed zijn voor 100 tot 150 huizen. Op wat langere termijn zullen op de voetbalvelden van de SV Nederhorst nog eens 200 woningen gebouwd worden.

Het palingroken doet de gemoederen weer oplaaien. Evenals vorig jaar stelt Rob Kloosterman van de Stichting Visbescherming zich in de G&E van 6 september teweer tegen dit Kortenhoefse evenement. Hij voert in een interview met Herman Stuyver aan dat de palingstand hard achteruit gaat en dat de paling dus een bedreigde diersoort is waarmee je geen kampioenschap palingroken moet houden.
Op dezelfde pagina een foto van wethouder Co de Kloet die een kalender in ontvangst neemt van de zondagsschilder Jan Voorn. De kalender heeft als titel Oud- en Nieuw Kortenhoef. CW Boekhandel op de Meenthof in Kortenhoef verkoopt de kalender voor € 10,--.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 18 graden, zonnig
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...