Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Buurtbus: start 2 jan.

Wijdemeren, 20 oktober 2002. Afgelopen woensdag vond er een voorlichtingavond plaats voor de buurtbus-vrijwilligers. De Gooi wist vrijdag te melden dat de bus nu op 2 januari zal gaan rijden.

Francis de Kwant, voorzitter van de Stichting Buurtbus Wijdemeren zei dit tegen Nico Postma van de Gooi. De start van de buurtbus gaat niet over rozen. Eerst zou hij op 1 september gaan rijden. Dat lukte niet omdat Connexxion de route afkeurde (i.v.m. eventuele concurrentie.) Toen zou het 1 november worden. Dat lukte niet vanwege de bureaucratie bij de provincie en bij Connexxion.

Zoals wij al eerder schreven rijdt de bus volgens de laatst bekende route niet naar Nederhorst den Berg, Over dat feit zijn de vrijwilligers nogal teleurgesteld, maar het mocht niet van Connexxion. Het eindpunt richting Nederhorst is nu Nieuw Walden.

Er moet nog veel gebeuren. De, inmiddels 65, vrijwilligers moeten nog gekeurd worden op rijvaardigheid en gezondheid. Ook staat nog niet vast wat een ritje gaat kosten.

Francis de Kwant vindt dat je kan merken dat Connexxion niet staat te springen om mee te werken. Sommigen opperden om dan maar met een ander bedrijf in zee te gaan. Dat blijkt niet te mogen vanwege de concessie die Connexxion heeft voor openbaar vervoer in de regio. Het voordeel van samenwerken met Connexxion is dat de rijtijden afgestemd kunnen worden op de bussen van die maatschappij.

Lees ook:


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, 10 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...